open-navfaktor-logo
search
Koronavirus
Mostar: Tri pacijenta hospitalizirana u Izolacijskom bloku
Nakon što je protekle sedmice u Izolacijski blok Klinike za zarazne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar smještena starija žena iz Stoca s potvrđenom infekcijom koronavirusa koja je trenutno na potpornoj terapiji kisikom, tokom jučerašnjeg dana hospitalizirana su još dva pacijenta koji žive u Mostaru, potvrđeno je i Štaba civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona.
15.06.2020. u 12:07
get url
text

-Prvi pacijent je muškarac star 31 godinu kod kojeg je korona virusna infekcija potvrđena tokom vikenda, a druga je žena stara 24 godine iz njegove porodice s visokom sumnjom na postojanje COVID-19 infekcije. Budući da je kod oboje došlo do pogoršanja kliničke slike, smješteni su u Izolacijski blok gdje se provodi daljnja dijagnostička obrada- rečeno je iz Štaba.

Iz Kriznog štaba Ministarstva zdravstva, rada i socijalne zaštite za preuzimanje mjera zaštite stanovništva od novog koronavirusa ponovo su pozvali građane na oprez i pridržavanje svih propisanih mjera zaštite - držanja distance, nošenja maske u zatvorenom javnom prostoru te, i na otvorenom, ukoliko nije moguće održati distancu od dva metra, kao i čestog, temeljitog pranja ruku, održavanja lične higijene i higijene prostora.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.