Organizaciju je UEFA ponovo povjerila Futsal klubu Mostar SG Staklorad, aktualnom prvaku i jedinom predstavniku Bosne i Hercegovine u evropskim takmičenjima ove sezone. Protivnici u grupi bh. prvaku su Araz iz Azerbejdžana, Orebro iz Švedske i Loznica iz Srbije.

- Događaj koji je značajan i interesantan. Ne događa se to često u našem gradu i zemlji. O rezultatima Mostar SG Staklorada ne treba mnogo govoriti. Oni su šest godina apsolutni vladari bh. futsala. Od 135 klubova koji se takmiče u UEFA ligi prvaka, Mostar je plasiran na deseto mjesto. Preponosni smo na naš klub i generalno na kolektive iz grada. Često kažem da je Mostar grad sporta i to zaista jeste tako. Aktivno smo uključeni u organizaciju ovog značajnog događaja. Od čelnika grada imamo punu podršku. Smatram da radimo dobre stvari i da smo tu podršku opravdali - izjavio je predsjednik Sportskog saveza Mostara Senad Kevelj.

Pohvale na račun Sportskog saveza Mostara izrekao je i predsjednik Gradskog vijeća Mostara Salem Marić. Izrazio je zadovoljstvo što je Mostar SG domaćin, a posebno što je nakon prošlogodišnjeg nastupa u Jablanici, ovog puta domaćin Grad Mostar.

- Pokrenuto je kreditno zaduženje i uskoro ćemo sagraditi dvoranu koja je preduslov za evropska takmičenja u našem gradu. Ekipama koje učestvuju želim dobrodošlicu. Drago mi je što će ljubitelji futsala u gradu moći uživati. Želim vam sportski uspjeh - naveo je Marić.

Dobrodošlicu gostima poželio je i predsjednik Futsal kluba Mostar SG Staklorad Amel Bajgorić.

- Svaka utakmica je za nas značajna. Prva posebno. Nakon nje ćemo vjerovatno znati gdje se nalazimo. Grupa je teška. Araz je jedna od najiskusnijih ekipa. Poznajemo protivnike, radili smo mnogo i svi smo kao jedno. Neka pobijedi najbolji - rekao je Bajgorić.

Program počinje u srijedu od 17.30 sati utakmicom Araza i Orebra. Meč Mostar SG Staklorada i Loznice na programu je istog dana od 20 sati. Turnir se igra do subote.