open-navfaktor-logo
search
Kup BiH
Mostar SG pred ključne utakmice: Vjerujemo u osvajanje duple krune, to se od nas očekuje
Futsaleri Mostar Starog Grada Staklorada posljednjih godina su najbolja ekipa u Bosni i Hercegovini, što su potvrdili i osvajanjem duple krune u prošloj sezoni.
11.05.2022. u 11:26
get url
text

Titule je uvijek teže odbraniti nego osvojiti, tako da Mostarci imaju pred sobom veoma težak zadatak. Već večeras u 19.30 sati ih očekuje prva utakmica finala Kupa BiH protiv ljutog rivala Tuzla Salinesa. Upravo protiv ovog protivnika oni će se boriti i u finalu play-offa.

- Malo je drugačije takmičenje Kup i prvenstvo. U finalu Kupa nemaš prava na grešku, a u prvenstvu na neki način imaš. Drugačiji je sistem takmičenja. U play-offu se igra na tri dobijene utakmice, dok su u Kupu dvije utakmice i pehar ide onom ko bude uspješniji.

Vjerujem u osvajanje duple krune. To se od nas očekuje i nema izgovora. Sada smo na pola puta. Sve što se igralo godinu dana pada u vodu i sve staje u naredni mjesec. Mislim da je u ovim utakmicama presudna motivacija i želja, koje kod nas ne nedostaje – kaže Slobodan Boba Rajčević, jedan od najboljih igrača Mostar Starog Grada Staklorada.

Predsjednik Mostar SG Amel Bajgorić pozvao je navijače da im budu šesti igrač.

- Nadamo se da će naši vjerni navijači u ovim ključnim utakmicama biti uz igrače. Sada nam je podrška najpotrebnija. Svaki gol je bitan i može biti odlučujući, tako da nam je podrška prijeko potrebna i nadamo se da ćemo na kraju svi zajedno slaviti – kaže Bajgorić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.