open-navfaktor-logo
search
Izvinjenje Sembercima
Mostar SG: Mrlja na višegodišnji rad i trud
Prvak Bosne i Hercegovine Mostar SG oglasio se nakon nemilih scena tokom finalne utakmice s Radnikom iz Bijeljine u dvorani Midhat Hujdur.
25.05.2023. u 14:31
get url
text

U finišu sinoćnje utakmice došlo je do incidenata na tribinama kada je dvadesetak huligana odjevenih u crne dukserice s kapuljačama preko glave, uz upotrebu suzavca napalo goste iz Bijeljine.

- FC Mostar SG Staklorad već godinama važi za najboljeg domaćina. Sa svim futsal klubovima u Bosni i Hercegovini, ali i regionu, imamo korektne odnose i na kraju svake utakmice u dvorani Midhat Hujdur - Hujka gosti nam čestitaju na gostoprimstvu. Da smo uvijek bili dobri domaćini, dovoljno o tome govori činjenica da smo od strane UEFA-e, krovne kuće fudbala, čak četiri puta dobili domaćinstvo, odnosno odobrenje za organizaciju turnira, Lige šampiona - saopćili su Mostarci i dodali:

VEZANI TEKST - U incidentu u Mostaru povrijeđena četiri predstavnika KMF Radnik
 

- Nažalost, sinoć se desilo nešto što je bacilo mrlju na sav naš višegodišnji rad i trud. Svi smo negativno iznenađeni sa ovim što se dogodilo dok se završavala utakmica protiv Radnika iz Bijeljine. Tribine su bile pune starijih osoba, žena i djece koji su zajedno sa ljubiteljima futsala uživali gledajući utakmicu i navijali normalno za svoj klub, dok se nije pojavila ova grupa koja je napala navijače Radnika! U toj nekoj gužvi i tuči svi su nekako dobili udarce, navijači na tribinama, gostujući navijači... Grupa koja je upala napravila je haos, djeca su popadala sa tribina, povrijeđeni su naši navijači koji su pokušavali da zaštite goste iz Bijeljine.

- Mi smo uspjeli osigurati igrače na terenu i ispratiti ih do svlačionice na sigurno. Policija na tribinama uradila je svoj posao brzo i efikasno.Nadležnim policijskim organima prepuštamo da provedu istragu i da počinioci budu procesuirani. Ovakvim dešavanjima nije mjesto u dvoranama i na stadionima. Duboko žalimo zbog ovog nemilog događaja i upućujemo iskreno izvinjenje našim gostima i svima koji su povrijeđeni - poručeno je iz FC Mostar SG.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.