open-navfaktor-logo
search
Dugotrajan aplauz
Mostar priredio fenomenalan doček za Lanu Pudar
Bronzana sa Svjetskog prvenstva u plivanju u Abu Dabiju Lana Pudar svečano je večeras dočekana u rodnom Mostaru. 
23.12.2021. u 22:16
get url
text

Organizatori svečanosti koja je održana na pozornici mostarskog Adventa bili su Gradska uprava i Sportski savez Mostara, a prisutnima su se osim Lane obratili i čelni ljudi Grada, piše Anadolija. 

{$galerijaFotografija}

Oni su najavili skori početak gradnje olimpijskog bazena u Mostaru, što su prisutni pozdravili ovacijama. Lana je zahvalila prisutnima na podršci, kazavši da će se truditi da u budućnosti bude još i bolja.

- Vašu podršku imam od samog početka i hvala vam na njoj. Ponosna sam što sam svoj grad i državu predstavila u dobrom svjetlu. Nadam se da na ovome nećemo stati, već da ćemo se ovdje radovati i novim medaljama. Nadam se da će vlasti u Mostaru i Bosni i Hercegovini uskoro izgraditi olimpijski bazen - kazala je na oduševljenje svih bh. šampionka.

Najbolja bh. plivačica priredila je senzaciju u Abu Dabiju, osvojivši bronzanu medalju u utrci na 200 metara leptir stilom u seniorskoj konkurenciji, nakon što je ljetos osvojila dvije medalje na Evropskom juniorskom prvenstvu, te nastupila i na Ljetnim olimpijskim igrama u Tokiju.

VEZANI TEKST - Lana Pudar: Maštala sam o medalji, fenomenalan je osjećaj biti na pobjedničkom postolju

Podsjetimo, petnaestogodišnja Mostarka, jedna od najmlađih učesnica prvenstva na Svjetskom prvenstvu u Abu Dhabiju.

Na istom prvenstvu je nastupila u još jednom finalu - utrci na 100 metara leptir i zauzela sedmo mjesto, dok se na 50 metara leptir plasirala na 23. mjesto.

Danas je proglašena najboljom juniorkom u Evropi.

lana-mostar1.jpg
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.