open-navfaktor-logo
search
Pobuna građana
Mostar: Investitor nije dobio odobrenje za gradnju na Bijelom brijegu
Odjel za urbanizam Grada Mostara nije izdao odobrenje za gradnju drugog stambenog objekta u mostarskom naselju Bijeli brijeg investitoru "Joks" d.o.o. Mostar.
13.05.2021. u 11:30
get url
text
Bijeli Brijeg

Iz inicijative građana "Stop nelegalnoj gradnji na Bijelom brijegu" podsjećaju da je spomenuti investitor već izgradio jednu stambenu zgradu na toj lokaciji, a nakon što su stanovnici susjednih zgrada neslužbeno dobili informaciju da se planira izgradnja još jedne zgrade s garažom i pet spratova odmah uz prvu zgradu, zatražili su informaciju od Odjela za urbanizam.

Kako se navodi u saopćenju za javnost, plan izgradnje po sistemu "sruši kućicu - napravi zgradurinu" bio je isti. Investitor je dobio urbanističku suglasnost, ali nakon pobune stanara okolnih zgrada Odjel za urbanizam Grada Mostara investitoru nije izdao odobrenje za gradnju jer u postupku izdavanja urbanističke suglasnosti nisu bili uključeni stanari naselja.

- Stanari planiraju i ovaj dio dokumentacije dostaviti nadležnom tužilaštvu i Federalnoj upravi policije budući da se radi o još jednom dokazu kako se protivpropisno, protivzakonito i mimo regulacijskih izdavala saglasnosti i dozvole u Mostaru. Stanari su predali i zahtjev za rušenje šestog ilegalnog sprata na prvoj zgradi te epilog iščekuju - stoji u saopćenju inicijative "Stop nelegalnoj gradnji na Bijelom brijegu".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.