open-navfaktor-logo
search
Krajem mjeseca
Mostar domaćin trening kampa Biciklističke reprezentacije BiH
Biciklistički savez Bosne i Hercegovine i Biciklistički klub Mostar i ove godine zajedno provode projekt "Trening kamp Reprezentacije BiH" koji će se realizovati krajem ovog mjeseca.
16.03.2022. u 10:52
get url
text

Mostar i Hercegovina na sedam dana ponovo će ugostiti gotovo stotinu vrhunskih biciklista, a ovogodišnji novitet je da će se osim priprema i treninga, održati i edukativne radionice za nove sudije i trenere iz svijeta biciklizma, saopćeno je iz Biciklističkog saveza BiH.

Predsjednik Biciklističkog saveza BiH Toni Zorić rekao je kako je sretan što će Savez i ove godine poduprijeti ovaj projekt koji promovira sport i turizam na otvorenom, te Grad Mostar i Hercegovinu kao poželjnu turističku i sportsku destinaciju.

- Prošle godine smo imali ograničenja zbog epidemiološke situacije, dok ove godine imamo velika poskupljenja koja utiču na sve sfere života i ono što nam je do sada bilo teško, sada s ovim cijenama je dva do tri puta teže. No, mi u sportu sretni smo zbog podrške koju nalazimo od Grada Mostara na čelu s gradonačelnikom Mariom Kordićem, te Sportskog saveza Grada Mostara na čelu s predsjednikom Senadom Keveljom, zbog kojih smo u mogućnosti i ove godine realizirati projekt - kazao je Zorić.

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić kazao je kako biciklizam postaje prepoznatljiva kockica u brendu Hercegovine kao turističke destinacije.

- Iznimno sam sretan da imamo ovakve pozitivne priče te da je Grad Mostar još jednom zapala slavna uloga da bude domaćin fine priče koja promovišw sport i turizam na otvorenom koji je danas sve popularniji vid turizma - izjavio je gradonačelnik Kordić.

Predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Senad Kevelj istaknuo je kako biciklizam zadnjih godina poprima ozbiljne razmjere kako među profesionalnim biciklistima, tako i među rekreativnom populacijom, a Hercegovina se zahvaljujući ovakvim pričama može izgraditi kao prepoznatljiva turistička i sportska regija.

- Zadovoljstvo mi je biti dio jednog ovakvog projekta koji promoviraju naš grad i našu Hercegovinu, te i sport generalno, a samim time i biciklizam kao sport. To je jedna velika ekspanzija koja se događa ne samo u Gradu Mostaru nego Bosni i Hercegovini, a sve zahvaljujući ovim krasnim i vrijednim ljudima. Znam koliki su trud uložili u sve ovo, ovo već godinama traje i cijela ova priča krenula je otprilike prije deset godina, a rezultat se danas vidi i hvalevrijedan je - dodao je Kevelj.

Novost ove godine je da se u sklopu trening kampa održavaju i edukativne radionice za sudije i trenere, tako da će se u Mostaru usvojiti nova zvanja.

Po trenutnim prijavama na trening kampu će boraviti gotovo stotinu biciklista, dok se za edukativne radionice prijavilo tridesetak osoba. Prijave su još uvijek otvorene, a detaljne informacije o kampu mogu se pronaći na internetskim stranicama Biciklističkog saveza BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.