open-navfaktor-logo
search
Turistička ponuda
Mostar dobio novu atrakciju: Zip-line iznad Neretve dug više od 200 metara
Početna tačka je sa Lučkog mosta, tačnije od spomenika Emina, pod serpentine koje su napravljene za otvaranje Starog mosta
28.07.2019. u 19:40
get url
text

Tri šampiona skokova sa Starog mosta, Lorens Listo, Samir i Ermin Zukanović, u srcu grada u blizini Starog mosta, napravili su adrenalinsku atrakciju zip-line. Pred početak skokova sa Starog mosta, prvi se spustio Ermin Zukanović i tako proglasio otvorenim adrenalinski zip-line koji povezuje Lučki i Stari most.

Cilj je upotpuniti turističku ponudu Mostara. Početna tačka je sa Lučkog mosta, tačnije od spomenika Emina, pod serpentine koje su napravljene za otvaranje Starog mosta. Visina početne tačke bit će preko 26 metara i spuštat će se preko 200 metara većinom preko rijeke Neretve. Idejni tvorci garantuju stopostotnu bezbjednost. Zip-line omogućava, ljubiteljima adrenalina, jedinstven doživljaj simbola Mostara, Starog mosta.

Cijene će, kažu idejni tvorci ove nove turističke atrakcije u Mostaru, biti pristupačne, kako bi što više ljudi osjetilo čari letenja kroz vazduh, koje ovi proslavljeni mostarski skakači osjete kad se otisnu sa Starog mosta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.