open-navfaktor-logo
search
Odlična saradnja
Mostar: Crveni polumjesec Turske donirao 1.000 kilograma kurbanskog mesa
Udruženje građana “Zajedno za naš grad“ Mostar danas je objavilo da je od Crvenog polumjeseca Turske primilo donaciju od 1.000 kilograma kravljeg kurbanskog mesa, prenosi Anadolu Agency (AA).
02.08.2020. u 18:29
get url
text

- Meso kurbana krave je odlično, jer od njega možemo pripremati obroke sa mljevenim  mesom, šnicle... Veliko hvala Crvenom polumjesecu Turske sa kojim imamo izvanrednu saradnju. Nastavljamo za dobrobit naših korisnika. Glad nema nacije i zajedno se može mnogo - poručili su iz UG “Zajedno za naš grad“, koje priprema obroke za stare samce u Mostaru.

Crveni polumjesec Republike Turske koji za vrijeme bajramskih praznika svake godine donosi radost u brojne domove, i ovog Kurban bajrama širom Bosne i Hercegovine podijelit će preko 60 tona kurbanskog mesa.

Dio kurbanskog mesa biće ili je već podijeljen za sedam narodnih kuhinja, a ostatak ljudima koji su u stanju socijalne pomoći. Kurbansko meso biće podijeljeno i ljudima u udaljenim ruralnim krajevima BiH kako bi im se na taj način bar malo pomoglo i uljepšali bajramske praznike.

Iz Crvenog polumjeseca Turske ranije je objavljeno da će paketi od pet kilograma kurbanskog mesa biti podijeljeni socijalno-ugroženim domaćinstvima na 80 lokacija u BiH, među kojima su stari i iznemogli, socijalno ugroženi, pripadnici romske zajednice, kao i ostale ranjive kategorije.

Tokom podjele kurbana u Bosni i Hercegovini je boravio i generalni direktor za kulturu i umjetnost Crvenog polumjeseca Republike Turske Ilyas Yildirim.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.