open-navfaktor-logo
search
Odriješili kesu
Mostar će za doček Nove godine i Zimski grad izdvojiti 200.000 KM
"Zabranjeno pušenje", S.A.R.S., TBF i ''Psihomodo Pop'' u decembru će gostovati u gradu na Neretvi
14.11.2018. u 14:46
get url
text
Mostar-doček Nove godine

Grad na Neretvi ove zime ponudit će Mostarcima, ali i turistima, mnogo zanimljivih sadržaja. Tako će, biti organizovan Zimski grad, koji će od 2.decembra ove do 07. januara 2019. godine ponuditi različite zanimljive sadržaje za Mostarce i goste, za sve generacije. Oni koji se odluče provesti Novu godinu u Mostaru na otvorenom, u najluđoj noći zabavljat će "Zabranjeno pušenje“ i S.A.R.S..

Grad Mostar i Tim Mostar 2024 u saradnji s Ministarstvom trgovine, turizma i zaštite okoliša HNK te Turističkom zajednicom HNK, organizira doček Nove godine na otvorenom i Zimski grad Mostar "Winterville". Doček Nove godine i Zimski grad koštat će oko 200.000 KM.

- Imat ćemo ove godine šetalište u jednom novom, dosad neviđenom ruhu. Svaki dan, trajanja Zimskog grada, imat ćemo dječje i večernje programe sa muzikom svih žanrova. Na dan otvaranja Zimskog grada, dogovoren je koncert TBF-a, a zatvaranje je planirano koncertom  Psihomodo pop-a. U međuvremenu će biti još koncerata, o čemu će javnost biti obaviještena naknadno - rekla je Sanela Ćorić Mešić iz Službe za kulturu Odjela društvenih djelatnosti.

Dječji program će biti posebno zanimljiv. Animatori, mađioničari, predstave, radionice sa djecom će biti sastavni dio programa.

Prema riječima Admire Ćustović iz Odjel za privredu, komunalne i inspekcijske poslove Grada Mostara još jučer je raspisan javni poziv za zakup kućica za obavljanje ugostiteljskih i drugih djelatnosti u Zimskom gradu, koje je ustupila udruga Advent.

- Radi se o 20 kućica, koje nudimo potpuno besplatno. Tu se prije svega mogu javiti mostarski kreativci sa svojim proizvodima, ugostitelji ... Svi se mogu prijaviti na adresu [email protected] , a poziv ostaje otvoren deset dana.  Za odluku o dodjeljivanju kućica bit će bitna cijena koju nude za svoje proizvode te način na koji bi osmislili izgled svojih zimskih bašta - istakla je Čustović.

U Zimskom gradu, bit će organizovane radionice za djecu vrtićke dobi, koje će održavati profesionalci. Dalibor Nikolić, autor vizuala za Novu godinu, istaknuo je kako mu je namjera bila stvorite "kontekst unutar koga nešto nastaje".

O najluđoj noći govorio je Mili Tiro, naglasivši da su samim ulaskom u pregovore oko dočeka i izbora izvođača ušli u pozitivnu utrku sa drugim gradovima.

- Opet smo uspjeli napraviti dobar program. Grupe koje sviraju nisu prije nastupale za Novu godinu u Mostaru, tako da  da ćemo ponovo napraviti dobru atmosferu, koja će odjeknuti - poručio je Tiro.

Tako će mostarski DJ Endi zagrijati Mostarce u najluđoj noći pred nastup grupe S.A.R.S.

- Sretni smo da smo ugrabili S.A.R.S.. Oni će sigurno rasplesati publiku. Nakon njih, Zabranjeno pušenje, koji će pred Mostarcima predstaviti svoj novi album - otkriva Tiro.

Nakon ponoći, mostarska grupa Dobre vibracije, koja će zasigurno održati pozitivan ritam prethodnih grupa. Cijeli program bi trebao zadovoljiti ukuse brojnih generacija. Lokacija održavanja još nije konačna, ali će najvjerovatnije, to biti prostor iza Stare gimnazije. Također će i najmlađi imati sjajan novogodišnji program na otvorenom, istina po danu, ali, zasigurno, radosti i zabave neće nedostajati.

Grad Mostar će za ove aktivnosti izdvojiti 70.000 maraka, a 30 000 maraka TZ HNK. Istim iznosom, od po 30 000 maraka će učestvovati i spomenuto ministarstvo, kao i glavni sponzori, UniCredit banka i firma Coca Cola.

Već su započete i aktivnosti i na ukrašavanju grada, ističu organizatori, a plan je da centralni dio bude završen do otvaranja Zimskog grada.

 

                                                    

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.