open-navfaktor-logo
search
Šta se dešava
Moskva: Ukrajinski teroristi upali u našu zemlju, Putin otkazao put; Kijev: Namjerna provokacija Rusije
Brojnii svjetski mediji prenose navode Moskve kako su ukrajinske vojne formacije snage ušle na teritoriju Ruske Federacije u regiji Brjansk, koja graniči s Ukrajinom na sjeveru.
02.03.2023. u 12:29
get url
text

Prema informacijama koje stižu iz Kremlja, Ukrajinci su navodno ušli u dva sela, vode se borbe, ima poginulih, u toku je talačka kriza... Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da je ruski predsjednik Vladimir Putin otkazao planirani put u Stavropolj "zbog situacije u regiji Brjansk". Peskov je naglasio da je incident "teroristički napad".

- U pograničnom okrugu Klimovski u Brjanskoj oblasti, Federalna služba sigurnosti Rusije i snage Ministarstva odbrane Ruske Federacije preduzimaju mjere za uništavanje naoružanih ukrajinskih nacionalista koji su prešli državnu granicu - saopćila je služba sigurnosti.

Pozivajući se na više izvora ruska državna novinska agencija TASS objavila je da je u toku bitka sa nekoliko desetaka naoružanih boraca u selima Ljubečane i Sušani. Kako prenosi TASS, Ukrajinci su uzeli šest osoba za taoce

S druge strane, savjetnik ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog rekao je da se u Brjansku radi o "namjernoj provokaciji" Rusije.

Mihajlo Podoljak je na Twitteru napisao da Ruska Federacija "želi preplašiti svoj narod kako bi opravdala napad na drugu zemlju".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.