navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Japan

Morska stvorenja ožive u šoljici čaja, da i to je moguće

Japanski proizvođač "Ocean-Teabag" čajeve proizvodi u oblicima morskih stvorenja koja u doticaju s vodom "ožive".

Objavljeno: 13.02.2020. u 16:42
get url
text
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Osim uživanja u raznim okusima, ova serija čajeva ima i edukativnu svrhu jer na ambalaži stoje lekcije iz biologije morskih dubina.

Sve čajeve prave na način da u njih stavljaju biljke koje bojom podsjećaju na određenu životinju, a u dio njih i još neke dodatke koje slične asocijacije stvaraju na okusnim pupoljcima. Na primjer, čaj u obliku morskog krastavca sadrži jasmin, ali i prah morskog krastavca kako bi cijeli proizvod bio što autentičniji.

Čaj u obliku rakove potkove napravljen je od bijele marelice, onaj nalik na grdobinu od crnog aromatiziranog ulja bergamota, a čaj koji podsjeća na mantu (divovsku ražu) sadrži tropski mango. Čaj u obliku delfina postaje plave boje kada se prelije vrućom vodom pa izgleda kao da delfin pliva u moru. Plavu boju zahvaljuje cvijeću plavog sljeza.

Čaj nalik na napad morskog psa napravljen je od šipka i hibiskusa, a na ambalaži piše ovo: "Ovaj veliki morski pas je kanibal. Dobit ćete crveni biljni čaj nalik na krv". Kada ga napravite, šoljica i čaj izgledaju prilično realistično.