open-navfaktor-logo
search
Skupština KS
Moratorij na zapošljavanje ostaje; Kerla pita: Jesmo li ovdje da pokazujemo slike iznad glava
Moratorij na zapošljavanje u Kantonu Sarajevo ostaje na snazi bez izmjena.
05.10.2020. u 17:25
get url
text

Glasanjem su to potvrdili zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo koji nisu usvojili prijedlog Vlade Kantona Sarajevo da se zaključci Skupštine od 28. septembra, o uspostavi moratorija na zapošljavanje, stave van snage.

Za ovaj prijedlog Vlade glasalo je 13, a protiv je bilo 17 zastupnika u Skupštini KS.

Opozicija je tražila da se u donesenom moratoriju naprave određene izmjene kako bi se omogućilo zapošljavanje određenih kategorija i kako bi se produžili postojeći ugovori, ali o tome se nije glasalo jer se, kako je navedeno, nije izjasnila Zakonodavno-pravna komisija.

VEZANI TEKST - Ko je zapošljavao više: Iz budžeta KS isplaćuje se 420 plaća manje nego u vrijeme Vlade Edina Forte

Na današnjoj sjednici Skupštine nekoliko sati su zastupnici jedni drugima prebacivali "krivicu" za zapošljavanje na teret budžeta Kantona Sarajevo.

Za riječ se tokom diskusije javila i zastupnica Bibija Kerla ističući kako je višesatna rasprava na ovu temu bespotrebna.

- Hoćemo li mi još četiri sata provesti diskutujući o ovome o čemu diskutujemo ili ćemo konačno ovu tačku privesti kraju. Jesmo li mi ovdje da pokazujemo gledaocima da vide ko ima najbolju umjetničku sliku iznad glave ili da pokažemo ljudima šta imamo u našim glavama. Znate li koliko ljudi danas nije ručalo jer nije imalo šta da jede a oni moraju da slušaju nas pet sati jer nemamo ništa drugo da radimo već da optužujemo jedni druge. Dajte bilo kakve zaključke i da krenemo dalje – kazala je Kerla.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.