open-navfaktor-logo
search
Sud naredio
Mora se sačuvati tijelo Diega Maradone, hoće li ga ekshumirati?
Nešto više od tri sedmice prošle su od smrti Diega Armanda Maradone, najboljeg fudbalera svijeta svih vremena prema izboru navijača.
19.12.2020. u 12:28
get url
text

Ipak, još se stišavaju na reakcije oko legendarnog Argentinca koji je živio dosta buran život.

Nakon što je preminuo mnogo se pričalo o njegovoj priznatoj i nepriznatoj djeci, imovini i testamentu, kao i o krivcima za njegovu smrt.

VEZANI TEKST - Santiago Lara tvrdi da mu je Maradona otac, predao zahtjev za ekshumaciju tijela

Maradona ima petero zakonski priznate djece, no pojedini mediji pisali su da bi se ta brojka mogla popeti čak na 11.

Ubrzo nakon ukopa 19-godišnji Santiago Lara zatražio je ekshumaciju Maradoninog tijela kako bi se DNA testovima dokazalo da je on zaista njegov sin, a sada 25-godišnja Argentinka Magali Gil, koja tvrdi da je kćerka El Pibea, zahtjeva istu stvar.

- Moja je želja uvijek bila ista. Nikad nisam skrenula s puta i sve je tako jednostavno: želim otkriti svoj identitet, znati je li mi Diego Maradona biološki otac. To je univerzalno pravo koje pripada svim ljudima svijeta. Zbog toga zahtijevam da poštujete moj zahtjev. Neću stati dok ne otkrijem to - rekla je Magali u videu na Instagramu.

Inače, Magali je usvojena, prije dvije godine biološka majke ju je kontaktirala i rekla joj da bi Diego mogao biti njen otac. Tada je početla sudska bitka koja se, eto, protegla i nakon Maradonine smrti.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Magali Gil (@maguigil)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.