open-navfaktor-logo
search
Sportski ribolovci
Molba Vladi KS: Nemojte dozvoliti pomor ribe u Bosni
Mi smo ti od kojih se insistira da Kantonu Sarajevo redovno izmirujemo svoje obaveze po pitanju plaćanja naknade za korištenje ribolovnog prava, a firma čiji je osnivač ta ista Vlada nam uništava riblji fond, ističu iz USR "Sarajevo 1906" 
17.09.2019. u 15:03
get url
text

Skoro svake godine, vodozahvat na rijeci Bosni u ovom periodu bez kiša odvuče iz rijeke toliku količinu vode da tok rijeke bude ispod biološkog minimuma, poručuju iz Udruženja sportskih ribolovaca "Sarajevo – 1906".

- Nekoliko puta su ostavili potpuno suho korito kada su izazvani veliki pomoru ribe. Trenutno je stanje alarmantno i tendencija je, ukoliko se ne vrati tok, da će se opet desiti ekološki incident. Sarajevski ribolovci koji dežuraju i nadgledaju stanje mole nadležne u JKP "Vodovod i kanalizacija", Ministarstvu privrede, ali i Vladu Kantona Sarajevo da reaguju i ne dozvole da se dese pomori ribe i ostalog biodiverziteta. Mi smo ti od kojih se insistira da Kantonu Sarajevo redovno izmirujemo svoje obaveze po pitanju plaćanja naknade za korištenje ribolovnog prava, a firma čiji je osnivač ta ista Vlada nam uništava riblji fond. Nadamo se da će ovaj put nadležni na vrijeme reagovati - ističu iz USR "Sarajevo 1906" iz Sarajeva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.