open-navfaktor-logo
search
Nezakonita odluka
"Moja adresa: Srebrenica" očekuje ostavku Salke Tursunovića zbog ponižavanja Bošnjaka
Inicijativa "Moja adresa: Srebrenica" očekuje da će Centralna izborne komisije Bosne i Hercegovine poništiti protivzakonitu jučerašnju odluku o izboru člana Općinske izborne komisije iz reda srpskog naroda jer je po svim važećim zakonskim propisima i uputstvima za imenovanje, to mjesto trebalo da pripadne Bošnjacima, saopćeno je iz te koalicije.
18.02.2022. u 10:34
get url
text

Njeni članovi očekuju da će Centralna izborna komisija naložiti donošenje nove odluke, u skladu sa zakonom, te pozivaju sve političke aktere u Srebrenici da prestanu provoditi jednonacionalnu politiku i vrate se zakonskim okvirima radi omogućavanja istih prava svim građanima.

Na jučerašnjoj sjednici, kada je na početku, tijesnom većinom donesena navedena odluka, odlučujući glas dao je aktuelni predsjednik Skupštine općine Salko Tursunović da bi sačuvao tu poziciju, ističu također iz koalicije "Moja adresa: Srebrenica" i očekuju Tursunovićevu ostavku.

- Odluka Salke Tursunovića da sam bude od Bošnjaka u većini sa srpskim odbornicima i partijama je došla na naplatu. Odbornici Koalicije "Moja adresa" Srebrenica očekuju od Tursunovića da nakon jučerašnje sramne izdaje podnese ostavku i prestane s ponižavanjem Bošnjaka u SO Srebrenica - citat je iz saopćenja.

Odmah nakon izglasavanja ove odluke, raspala se i aktuelna većina te je sjednica prekinuta, navodi također Inicijativa "Moja adresa: Srebrenica".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.