Klub podsjeća Grujičića da muslimani širom svijeta danas obilježavaju jedan od svojih najvećih praznika, Kurban-bajram, praznik prinošenja žrtve, bogobojaznosti, uvažavanja i darivanja koji se oduvijek svečano dočekuje i obilježava uz bajramsku radost sa porodicom i komšijama.

VEZANI TEKST - Načelnik Grujičić naredio da se ukloni baner sa bajramskom čestitkom iz centra Srebrenice

- Vašom odlukom o uklanjanju banera sa ispisanom čestitkom "Neka je plemeniti Bajram blagoslovljen," a koja ne vrijeđa nikog, pokazali ste nepoštovanje prema sugrađanima Bošnjacima, koji su trebali osjetiti pretpraznično raspoloženje i na ulicama svog grada. Svakako, Vaš postupak proizveo je mnogo tenzija uoči Bajrama, u vrijeme kada su se srebrenički Bošnjaci radosno trebali pripremati za doček svog praznika, spremati trpezu za porodicu i komšije - stoji u saopćenju.

Navode da je Grujičić ovim činom poslao poruku da zajedništvo, uvažavanje, tolerancija i suživot u Srebrenici nisu njegov izbor.

- Vaš izbor je biti načelnik samo građanima srpske nacionalnosti. Vaš izbor je rušenje dostojanstva i ponižavanje Bošnjaka u Srebrenici. Vaš izbor je da budete provodilac velikosrpskih ideja, glorifikujete ratne zločince i negirate genocid. Vaš izbor je da u našoj Srebrenici ne radite na prosperitetnijoj budućnosti svih njenih građana - navodi se.

Klub poziva Grujučića da svoju retoriku i djelovanje uskladi sa časnom funkcijom načelnika Općine Srebrenica u kojoj je počinjen genocid nad bošnjačkim narodom.

- Sigurni smo da ste imali priliku vidjeti da Bošnjaci nisu nikad pognute glave cvilili za dostojanstvo i ugled. Čak ni onda kada im se i gladnim i žednim pucalo u leđa - zaključeno je u saopćenju.