open-navfaktor-logo
search
Konačna odluka
"Moja adresa: Srebrenica" bojkotuje izbore 21. februara!
Inicijativa "Moja adresa: Srebrenica" danas je donijela odluku da će bojkotovati ponovne izbore koji će se u ovoj općini održati 21. februara. 
15.02.2021. u 15:34
get url
text

VEZANI TEKST - Tabaković: Blizu smo odluke da bojkotujemo ponovljene izbore u Srebrenici, imamo punu podršku probosanskih stranaka

Sa ovom odlukom su se složili kandidat za načelnika Alija Tabaković, kao i svi kandidati koji su se nalazili na kandidatskim listama za odbornike u Skupštini općine Srebrenica. 

Šef Izbornog štaba Inicijative "Moja adresa: Srebrenica" Sadik Ahmetović kazao je za Faktor da je odluka donesena jednoglasno.

- Predstavnici svih probosanskih stranaka koji su činili Inicijativu saglasni su sa bojkotom. Odlučili smo se na ovaj korak zbog odluke Centralne izborne komisije BiH da se neće ponoviti izbori poštom. Lideri svih probosanskih stranaka koji čine ovaj blok stoje iza naše odluke - navodi Ahmetović, dodajući da osim što Srebreničanima u dijaspori neće biti omogućeno da ponovo glasaju, CIK je načinio još nekih propusta zbog kojih su se odlučili na bojkot ponovnih izbora.  

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.