open-navfaktor-logo
search
Njemački političar
Mogući šef OHR-a već angažiran po pitanju migranata u BiH, koliko je uspješan?
Christian Schmidt, zastupnik CSU-a u Bundestagu, koji se spominje kao novi visoki predstavnik u BiH, kazao je kako je trenutno angažiran na rješavanju pitanja migranata u kampu Lipa u Bosni i Hercegovini, a komentirao je i spekulacije da će on biti nasljednik Valentina Inzka.
28.12.2020. u 18:27
get url
text

- Dobio sam informacije da se u vezi s tim spekuliše u medijima. Oko ovoga zaista ne mogu dati komentar. Kada je riječ o BiH trenutno sam angažovan nakon što sam prošle godine zamoljen, da se riješi situacija u migrantskom kampu Lipa - kazao je Schmidt, piše Fokus.

On je podsjetio da su njegove aktivnosti bile usmjerene prošle godine i na relaksaciju situacije u vezi s kampom Vučjak, također u Krajini.

Podsjetimo, aktuelni šef OHR- a Valentin Inzko potvrdio je prošle sedmice da je Njemačka za njegovog nasljednika predložila političara Kršćansko-socijalne unije (CSU) i bivšeg ministra poljoprivrede Christiana Schmidta.

Njemačka ambasadorica u Sarajevu prošle sedmice je već o tome razgovarala s članovima bh. kolektivnog Predsjedništva Željkom Komšićem i Šefikom Džaferovićem.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.