open-navfaktor-logo
search
Na meti Monze
Mogu li Silvio Berlusconi i Adriano Galliani konačno "uloviti" Edina Džeku?
Edin Džeko, kapiten fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, sprema se za jednu od najvećih utakmica u karijeri.
07.06.2023. u 19:57
get url
text

Dijamant će sa Interom 10. juna u Istanbulu igrati finale Lige ervopskih prvaka protiv Manchester Cityja, a još nije poznato da li će mu to biti posljednja utakmica u dresu Nerazzurra.

Naime, na kraju sezone ističe mu ugovor sa Interom. Bilo je priče o produženju saradnje, ali još ništa nije parafirano... Za to vrijeme francuski mediji sele našeg golgetera u drugi italijanski klub!

Kako piše Footmercato naš fudbaler na meti je čelnika Monze, gdje bi mgao stići umjesto Zlatana Ibrahimovića, je okončao karijeru, iako se nagađalo da će u ovaj klub.

Dvojica ključnih ljudi Monze su Silvio Berlusconi i Adriano Galliani, dvojac koji je svojevremeno u Milan želio dovesti Džeku. Tada je Manchester City ponudio više Wolfsburgu, pa je Dijamant umjesto na San Siro otišao u Englesku.

Hoće li 12 godina kasnije Berlusconi i Galliani konačno "uloviti" našeg kapitena zavisit će od Intera, koji će imati pravo prvi da bira. Također, pisalo se da Edin ima i ponudu Al-Hilala. Klub iz Saudijske Arabije nije uspio dovesti Lea Messija, te će sada, ako bude želio Džeku, "odriješiti kesu" i neće pitati za cijenu, što bi u konačnici moglo stvoriti problem i Monzi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.