open-navfaktor-logo
search
Nepoznanica
Mogu li navijači Slobode na tuzlanski derbi?
U Federaciji Bosne i Hercegovine još uvijek je nejasno mogu li fudbalskim utakmicama prisustvovati gostujući navijači.
16.09.2021. u 13:08
get url
text

Tako su fanovi Veleža odlučili da ne putuju na gostovanja dok se situacija ne razjasni. Red Arny je propustio i mostarski derbi odigran u srijedu Pod Bijelim brijegom.

Za subotu je u Premijer ligi BiH zakazan novi gradski okršaj. Radi se o duelu Tuzla Cityja i Slobode. Obje ekipe domaće utakmice igraju na Tušnju, a formalni domaćin je mlađi tuzlanski premijerligaš.

VEZANI TEKST - Pred tuzlanski derbi: City uspješniji od Slobode
 

Koliko će navijača moći na Tušanj, koliko će ulaznica i po kojoj cijeni biti pušteno u prodaju, da li će navijačima Slobode biti dozvoljen boravak na tribinama, još nije poznato.

Kontaktirali smo i Muhameda Suljagića, PR-a Tuzla Cityja koji je za Faktor kazao "da će se sutra znati sve i da u ovom momentu nema potpunu informaciju".

Podsjećamo da je u nekim ranijim derbijima, u eri prije koronavirusa, za navijače Slobode bila rezervisana sjeverna tribina Tušnja, a da su fanovi i simpatizeri Tuzla Cityja bili na zapadnoj tribini.

Tuzla City i Sloboda igraju u subotu od 18.55 sati. Prijenos je na Areni Sport. Meč sudi Adis Mulahasanović.

Ekipa Husrefa Musemića u meč ulazi sa tri vezane pobjede u gradskim derbijima, a Tuzla City je trenutni lider na tabeli sa 19 bodova. Sloboda je na trećem mjestu sa četiri boda manje, ali i utakmicom više od Tuzla Cityja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.