open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Mogu li Borussia i Liverpool preokretima do polufinala?
Nakon što su u utorak navečer, uprkos minimalnim porazima na domaćem terenu, plasman u polufinale Lige prvaka izborili Paris Saint-Germain i Chelsea, večeras ćemo saznati ko će im to biti rivali u borbi za plasman u finale elitnog takmičenja.
14.04.2021. u 07:15
get url
text

Protivnik PSG-u u polufinalu bit će bolji iz susreta Borussije Dortmund i Manchester Cityja, a u prvom duelu slavili su Englezi s 2:1, dok će rival Chelseaju biti pobjednik okršaja između Liverpoola i Real Madrida u kojem španski velikan ima dva gola prednosti poslije trijumfa od 3:1 u prvoj utakmici.

- Moramo pokazati da možemo igrati protiv najboljih timova. Bit će to brutalno težak zadatak. Morat ćemo raditi žestoko, ali i biti hrabri - kazao je trener Borussije Dortmund Edin Terzić u najavi večerašnje utakmice.

Pobjeda od 2:1 iz prvog susreta nije nikakva garancija Pepu Guardioli i njegovim izabranicima da će zaigrati u polufinalu, a svjestan je toka i španski stručnjak na klupi Građana.

- Ništa nije zagarantovano. Imamo dobar rezultat iz prve utakmice, ali želimo igrati kako bismo pobijedili. Nikada ne gledamo predaleko, uvijek nam je pogled usmjeren na narednu utakmicu - poručio je Guardiola.

Real je osokoljen pobjedom u El Clasicu, no veliki motivator kakav je Jurgen Klopp nije tip koji se predaje unaprijed, čak i kod lošijeg rezultata negoli je 3:1 iz prvog meča.

- Kada ste u zaostatku 3:1, čini se da ste već ispali. Ipak, mi nemamo šta izgubiti, to je posao koji moramo odraditi. Ukoliko budemo kreirali više šansi nego u Madridu, što je moguće jer ih tamo nismo imali mnogo, onda ćemo vidjeti šta će se desiti. Ne možemo garantovati preokret, pogotovo bez prisustva publike. Morat ćemo sami kreirati atmosferu - rekao je Klopp.

Zinedine Zidane je jasno poručio kako je u Liverpool stigao po novu pobjedu.

- Došli smo da pobijedimo i to je ono što ćemo pokušati da uradimo. Razgovarali smo o tome kako smo nakon prve utakmice s Liverpoolom i prvenstvene s Barcelonom dosta fizički potrošeni, ali smo na to navikli - naglasio je francuski stručnjak.

Oba susreta igraju se s početkom u 21 sat.

Mogući sastavi:
LIVERPOOL: Alisson Becker; Alexander-Arnold, Ozan Kabak, Phillips, Robertson; Thiago, Fabinho, Wijnaldum; Salah, Jota, Mane.
REAL MADRID: Courtois; Odriozola, Nacho, Eder Militao, Mendy; Kroos, Casemiro, Modrić; Asensio, Benzema, Vinicius Junior.

BORUSSIA DORTMUND:
Hitz; Morey, Akanji, Hummels, Guerreiro; Emre Can, Dahoud, Bellingham; Reus, Haaland, Hazard.
MANCHESTER CITY: Ederson; Walker, Stones, Dias, Cancelo; De Bruyne, Rodri, Gundogan; Mahrez, Jesus, Foden.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.