open-navfaktor-logo
search
Borba za polufinale
Mogu li Bayern i Porto nadoknaditi rezultatski minus iz prvih mečeva?
Prve polufinaliste ovosezonskog izdanja Lige prvaka saznat ćemo večeras nakon revanš-mečeva četvrtfinala između Paris Saint-Germaina i Bayerna, odnosno Chelseaja i Porta.
13.04.2021. u 07:37
get url
text

Poslije prvih utakmica večerašnji domaćini imaju rezultatsku prednost. Aktuelni prvaci Francuske u prvom duelu reprize prošlosezonskog finala slavili su s 3:2, dok je Chelsea bio bolji od Porta s 2:0.

Za razliku od PSG-a koji uzvrat igra na svom stadionu, londonski Plavci će Porto ugostiti na neutralnom terenu, i to na stadionu "Ramon Sanchez Pizjuan" u Sevilli.

Hansi Flick, trener branioca titule, večeras će, baš kao i u prvoj utakmici, biti lišen usluga prve zvijezde tima i najboljeg igrača Roberta Lewandowskog. Poljski napadač tek je u ponedjeljak počeo s trčanjem nakon povrede koju je nedavno doživio, a Bayern s Lewom i bez njega nije ista ekipa.

Toga su svjesni i Mauricio Pochettino i njegov stručni štab, no teško je vjerovati da Bayern svim silama i na sve moguće načine neće pokušati nadoknaditi izostanak najboljeg igrača svijeta u prošloj godini i pokušati ostati u igri za odbranu prestižnog trofeja.

Osim Lewandowskog Flick večeras neće moći računati na Douglasa Costu, Gnabryja, Lewandowskog, Rocu, Sulea i Tolissoa. U sastavu Parižana neće biti Bernata, Dialloa i Icardija, dok su pod znakom pitanja nastupi Kurzawe i Marquinhosa.

Oba susreta igraju od 21 sat. Pravdu na meču Chelsea - Porto dijelit će francuski arbitar Clement Turpin, dok će utakmicu u Parizu suditi Italijan Daniele Orsato. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.