open-navfaktor-logo
search
Kapiten Vatrenih
Modrić nakon poraza: Orsato je jedan od najgorih sudija, Argentina je bila bolja i pošteno pobijedila
Kapiten Hrvatske Luka Modrić nije krio nezadovoljstvo poslije poraza Vatrenih u sinoćnjem polufinalu Svjetskog prvenstva u Kataru od selekcije Argentine rezultatom 3:0.
14.12.2022. u 09:42
get url
text

Argentina je povela u 34. minuti iz penala preko Messija. Penal je prethodno izborio Julian Alvarez tako što ga je golman Hrvatske Dominik Livaković u šesnaestercu srušio prilikom situacije jedan na jedan. Iako su hrvatski igrači protestovali, glavni arbitar Italijan Daniele Orsato pokazao je na bijelu tačku.

- Bili smo dobri, kontrolisali smo igru, a onda su došli korner, koji nam sudija nije dao, i penal, koji po meni nije bio. To je sve promijenilo.

Ne mogu vjerovati da je dosudio taj penal. Ali ne možemo to promijeniti, moramo se oporaviti i pokušati pobijediti u idućoj utakmici - rekao je Modrić nakon susreta, a prenosi argentinski medij Clarin.

- Argentina je pošteno pobijedila, bila je bolja, zaslužila je, ali te se stvari moraju spomenuti, što inače ne radim - kazao je kapiten Vatrenih, pa se osvrnuo na glavnog arbitra Orsata.

- Ne volim pričati o sudijama, ali Daniele Orsato je jedan od najgorih. Ne pamtim ga po dobrom, katastrofa. Za mene to nije penal - smatra Modrić.

Hrvatska subotu igrati za treće mjesto protiv poraženog iz  duela Francuske i Maroka, koji polufinalnu utakmicu igraju večeras od 20 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.