navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Kreativci

Modni par iz Berlina: Sve što obuku je unikatno, plijene pažnju širom svijeta

Britt Kanja (67) i Günther Krabbenhöft (75) dvije su berlinske ikone mode. Dijele strast prema dobrom stilu, a svojom ljubavlju prema životu i modi privlače pažnju širom svijeta.

Objavljeno: 07.10.2021. u 08:40
get url
text

Britt Kanja i Günther Krabbenhöft bliski su prijatelji. Mogli bismo ih nazvati i "partnerima u zločinu". Gdje god se dvojac pojavi, svi se okreću. Ovom modnom paru zajednička je strast prema modi, životu i zabavi. No osim što su modna inspiracija, vrijedi se na njih ugledati i kad je riječ o životnoj energiji i životnoj filozofiji. Tako Günther ima inspirativne poruke poput: "Pitate me kako biste trebali živjeti? Kažem vam, plešite, volite, živite, smijte se, budite iskreni, svjesni i zahvalni".

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Britt Kanja (official) (@britt.kanja)

Britt Kanja (67) penzionerka je i ikona stila. Prati je više od 69 hiljada ljudi na Instagramu. Svoje fanove redovno inspirira svojim fotografijama ili onim na kojim pozira sa svojim modnim partnerom Güntherom Krabbenhöftom (75). 

Zanimljivo je i kako Britt bira odjeću. Izrađuje je sama i puno vremena provodi dizajnirajući je i tražeći materijal (mora biti prirodan). Nalazi ga uglavnom u trgovinama rabljenom robom. Kad dođe vrijeme za pripremu, ona odabire odjeću prema raspoloženju i odabire predmete koji joj najbolje pristaju.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Britt Kanja (official) (@britt.kanja)

Ova 67-godišnjakinja je titulu "party vile" stekla prvenstveno suosnivanjem kluba "90 Grad". Zajedno s Bobom Youngom otvorila je berlinski noćni klub 1989. godine. Sve dok nije srušen 2006, do ranih jutarnjih sati bio je poznat po raskošnim partijima. Ovdje je upoznala i svog modnog partnera Günthera Krabbenhöfta, koji se preko noći proslavio u svojoj 70. godini. Kao i obično, elegantno je stajao na stanici podzemne željeznice u Berlinu i bio na telefonu kada ga je turist fotografirao i objavio na internetu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Günther Krabbenhöft (@g.krabbenhoft)

Slika je postala viralna, podijeljena je milione puta, zbog čega je postao senzacija širom svijeta kao "hipsterski djed". Brzo je postalo poznato da je Günther Krabbenhöft plesao u najpoznatijim klubovima u gradu. Odabran je za ikonu stila i medijski fenomen u cijelom svijetu. Za razliku od mnogih modnih ikona, ovaj modni par ne lovi trenutne trendove, za njih su stil i jasna individualnost u prvom planu. Oni pridaju veliku važnost kvaliteti, skladu boja i dobrih krojeva. Za njih, moda je izraz njihove ličnosti.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Günther Krabbenhöft (@g.krabbenhoft)