Model koje je proslavio Matrix: Nokia je oživjela još jedan slavni telefon

objavljeno: 27.02.2018. u 08:22

Nakon što su prošle godine izazvali pravo oduševljenje novom verzijom legendarne Nokije 3310, HMD Global je odlučio još jednom pokušati igrati na istu kartu. Tako su na sajmu u Barceloni predstavili novu verziju podjednako slavne Nokije 8110.

Klizni telefon koji je prvi put predstavljen sada već davme 1996. godine bio je poznat po karakterističnom obliku banane. Osim toga, posebno ga je proslavila "uloga" u film Matrix u kojem ga je koristio Keanu Reeves. 

"Banana" se sada vraća u 4G izdanju sa zaobljenim kliznim dizajnom i opcijom da kliznim potezom možemo prihvatiti ili odbiti poziv - nešto što je danas već zaboravljeno kao i spuštanje slušalice kod preklopnih uređaja.

8110 odmah će stići kao 4G uređaj koji podržava i VoLTE - glasovne pozive preko LTE mreže. Telefon dolazi s operativnim sistemom Kai OS.

Qualcomm 205 je procesor koji pokreće novu "Bananu", a telefon će biti dostupan u tradicionalnoj crnoj i banana žutoj boji.

Od ostalih karakteristika vrijedi izdvojiti 4 GB interne memorije i 512 MB RAM-a. Kamera od 2 megapiksela ima i blic. Dijagonala ekrana je 2,45 inča, a rezolucija 240 x 320 piksela. Kapacitet baterije je 1500 mAh.

Telefon bi trebao biti u prodaji od maja po cijeni od 79 eura.