Blagotvorno

Mnogo je razloga zbog kojih trebate piti, umjesto hladne, mlaku vodu

Objavljeno: 26.09.2019. u 09:53

Mlaka voda poboljšava cirkulaciju, tačnije protok krvi kroz cijeli kardiovaskularni sistem što znači više kisika u sve dijelove tijela i normalan pritisak

Najčešće ujutro kada ustanemo posežemo za čašom vode iz česme ili popijemo kahvu kako bismo se razbudili, na što stručnjaci kažu da je pogrešno, nije dobro za zdravlje. Puno istraživanja je pokazalo da mlaka voda na prazan želudac pruža mnogo zdravstvenih prednosti.

Najprije mlaka voda olakšava bol, smanjuje oticanje grla što daje privremeno olakšanje ako imate upalu grla. Također umiruje grčeve u želucu što možete osjetiti odmah nakon prvog gutljaja.

Mlaka voda pobošljava probavu. Ako patite od zatvora, popijte čašu tople vode odmah ujutro na prazan želudac i vidjet ćete kako će vam proraditi crijeva. Osim toga, topla voda pomaže u boljoj apsorpciji hranjivih sastojaka iz hrane tokom dana.

Mlaka voda poboljšava cirkulaciju, tačnije protok krvi kroz cijeli kardiovaskularni sistem što znači više kisika u sve dijelove tijela i normalan pritisak.

Mlaka voda topi kilograme, jer redovna hidratacija mlakom vodom je ključ mršanja, dok je hladna voda šok za tijelo koje je prirodno toplo pa mu nalet vode ne čini dobro.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije