open-navfaktor-logo
search
Čekaju angažmane
Mnogi su na "birou": Gdje su nestale "zvijezde" s kojima je Željo rušio negativne rekorde?
Znam ko je Semir Štilić, ali ne znam gdje je - odgovorio je jučer trener Želje Tomislav Ivković, na pitanje o prošlosezonskom kapitenu Plavih. 
04.08.2021. u 20:26
get url
text

Štilić ne trenira s ekipom, a ugovor ima do ljeta naredne godine.

On je samo jedna od "zvijezda" koje su prošle sezone sa Željom oborili sve negativne rekorde u Premijer ligi, a u novoj takmičarskoj godini nisu aktivni. Bar prema podacima Transfermarkta. 

Tako je bez kluba i dalje i hrvatski internacionalac Ivan Lendrić. Angažman nije pronašao ni Frane Ikić, a, prema podacima Transfermarkta, "bez posla" su i Luka Miletić, Sinan Ramović, te Irfan Fejzić.

Slobodan je i Mehmed Alispahić, a prema podacima hrvatskih medija, on će karijeru nastaviti u hrvatskom trećeligašu Vodicama, gdje će uporedo raditi i kao trener u omladinskoj školi.

Od fudbalera koji su prošle sezone bili na Grbavici, nove angažmane pronašli su Filip Erić, Mladen Veselinović (Sloboda), Eldar Šehić (Karvina), te Jasmin Čeliković (Tuzla City), Ivan Milićević (Lokomotiva Zagreb), Anel Šabanadžović (AEK). Ovaj trio bio je na posudbi u Željezničaru. Siniša Stevanović otišao je u crnogorski Mornar iz Bara.

Željo je u novu premijerligašku sezonu krenuo s velikim promjenama u igračkom kadru, znatno podmlađenim sastavom i novim stručnim štabom predvođenim nekadašnjim golmanom Tomislavom Ivkovićem. Klub je u prva tri kola osvojio četiri boda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.