open-navfaktor-logo
search
Treće pojačanje Borca
Mladost preselila u niži rang, a mladi fudbaler u redove novog prvaka BiH
Nakon Milana Vušurovića i Nikole Ćetkovića novi fudbaler banjalučkog Borca je Amar Begić, donedavni igrač Mladosti iz Doboja kod Kaknja.
11.06.2021. u 13:19
get url
text

- Begić ima 20 godina i uklapa se u priču o bonus igračima. Iako mlad fudbaler, odigrao je dobru sezonu u ekipi Mladosti iz Doboja pored Kaknja, gdje je i ponikao i prošao sve mlađe selekcije, te dobio šansu u prvom timu. Inače, Amar Begić je odigrao najviše utakmica za Mladost u minuloj sezoni - navode iz Borca na svojoj zvaničnoj stranici.

U redovima prvaka Bosne i Hercegovine očito su zadovoljni dolskom mladog igrača, ali najavljuju i dodatna pojačanja u veznom redu.

- Danas smo postigli dogovor sa Amarom Begićem i on će biti naš novi igrač u narednoj sezoni. Amar je mladi reprezentativac, posljednje dvije sezone je standarno igrao u Premijer ligi i pored toga je bonus igrač za narednu sezonu. Moram da istaknem da je Begić bio želja trenera Maksimovića. Pored njega ćemo sigurno dovesti još jedno ime na poziciji zadnjeg/centralnog veznog kao i na još dvije pozicije koje je stručni štab zahtjeva - rekao je Bogoljub Zeljković član uprave Borca.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.