open-navfaktor-logo
search
Zvanično
Mladost dobila novog predsjednika, Mušija ostaje u klubu
Došlo je do promjena u rukovodstvu FK Mladost Doboj Kakanj.
10.06.2022. u 12:26
get url
text

Na posljednjoj skupštini kluba koja je održana jučer za novog predsjednika bivšeg premijerligaša izabran je Vahidin Goga, dok će dosadašnji predsjednik Mensur Mušija u budućnosti obnašati funkciju člana skupštine kluba.

Podsjetimo, Mensur Mušija, biznismen i do danas prvi čovjek Mladosti iz Doboja kod Kaknja, u aprilu je bio najavio povlačenje iz bh. fudbala.

Njegova odluka je došla nakon što je Mladost izgubila sport protiv Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine pred Arbitražnim sudom za sport u Lozani.

Mladost je tužila FSBiH zbog neizdavanja licence ovom klubu za takmičenje u Premijer ligi u sezoni 2020/21, a Sud u Lozani nakon devet mjeseci proglasio se nenadležnim za ovaj slučaj.

 - Kompanija MGM Farm i dalje ostaje uz Mladost kao sponzor kluba - navodi se u saopćenju Mladosti, koja je imala jako tešku sezonu iza sebe, ali je uspjela da ostane u Prvoj ligi FBiH.

Nakon imenovanja na ovu veliku funkciju, na svom Facebook profilu oglasio se novi predsjednik kluba Vahidin Goga i poslao poruku navijačima Mladosti.

- Ukazana mi je ogromna čast i zadovoljstvo da stanem na čelo kluba kojeg volim i uz kojeg je moja porodica već generacijama. Svjestan sam ogromne odgovornosti i zadataka koji stoje pred nama i ne zavaravam se da to će to biti lak posao, ali vjerujem u ljude oko sebe i sebe samog i znam da možemo učiniti klub boljim.

Moj prvi zadatak je reorganizacija unutrašnje infrastrukture kluba i na tome već radimo. Želja mi je da naša Mladost bude bolja danas nego jučer, a sutra nego danas i imam plan kako da to napravimo. Uskoro će uslijediti imenovanje ljudi koji će biti zaduženi za vođenje važnih dijelova Kluba.

 Neću davati isprazna obećanja ali hoću obećati da ću klub čuvati kao dio sebe i dati svoj maksimum da opravdam ukazano povjerenje.

U ovo ulazim čista srca i sa iskrenim naumom, ništa ne mogu sam, ali ako budem imao pomoć i podršku možemo napraviti dobre stvari.

Ono što je važno je da je klub stabilan i uskoro ćemo uspostaviti saradnju s nekoliko važnih sponzora koji će nam dati dodatni poticaj u radu.

U našem klubu je oko 150 djece koja aktivno igraju fudbal i sanjaju svoje snove da jednog dana budu profesionalni igrači. Nemamo pravo da im te snove oduzmemo, moramo im obezbijediti uslove za rad i pravilan razvoj kroz sport jer oni su budućnost ovog društva. Naš klub daje i dao je puno omladinskih reprezentativaca BiH i to je naš najveći uspjeh, ali i pokazatelj puta kojim moramo ići.

 Omladinska akademija i ta djeca su u centru moje pažnje, učinit ću sve da im pružim najbolje moguće uslove za trening i razvoj.

Naredne sezone ćemo imati mladu ekipu s možda i najviše svojih igrača, onih koji su potekli iz naše akademije. Svakom junioru će biti pružena šansa, nekoliko njih će postati važni prvotimci oko kojih ćemo graditi kostur naše ekipe. Mladost će biti mladost u pravom smislu riječi, cilj mi je da u narednim godinama imamo što je moguće više igrača iz naše škole jer smatram da je to jedini ispravan put u fudbalu - proizvodnja svojih igrača.

Pozivam naše navijače, prijatelje, naš Doboj, Kakanj i sve kojima je Mladost i sport u srcu da mi pomognu kako bismo unaprijedili naš klub - napisao je Goga.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.