open-navfaktor-logo
search
O patriotizmu
Mladima Naše stranke za sadašnje stanje SDA kriva jednako kao SNSD i HDZ
Asocijacija mladih SDA pozvala je na formiranje fronta bosanskohercegovačkih patriota.
31.10.2021. u 14:13
get url
text

VEZANI TEKST - Mladi SDA: Želimo pravednu i prosperitetnu državu u kojoj niko ni nad kim neće dominirati

Forum mladih Naše stranke odgovorio im je da bi se taj front trebao boriti također protiv uhljebljivanja i lažnog patriotizma te da onda u njemu ne bi bilo mjesta ni za koga u SDA.

- Država se nalazi u problemu, ali oni koji su dio tog problema ne mogu biti dio rješenja. SDA je jedan od glavnih krivaca za sadašnje stanje jer je oslabila državne institucije ubacujući u njih nekompetentan kadar potpuno negirajući princip javnog konkursa te je izjednačila stranku sa državom. Pozivamo Asocijaciju mladih SDA da se ogradi od nečasnih radnji unutar redova SDA te da ne misle da će pričom o opasnosti od rata skrenuti bilo čiju pažnju s kriminala koji je državu doveo do ove situacije a za koji je odgovorna njihova stranka u jednakoj mjeri kao SNSD i HDZ.

Bosanskohercegovački patriotski front na čije osnivanje pozivaju trebao bi uključivati borbu protiv svih vrsta antidržavnog djelovanja, uključujući korupciju, nepotizam, kronizam i druge vrste antidruštvenih pojava u koje je SDA ogrezla pa se postavlja pitanje da li bi iko iz SDA mogao biti u tom frontu, saopćili su Mladi Naše stranke.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.