open-navfaktor-logo
search
Tvrdi njegov sin
Mladiću se pogoršalo zdravstveno stanje: "Advokat je bio šokiran kad ga je vidio"
Zdravstveno stanje osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića drastično se pogoršalo, ustvrdio je njegov sin za srbijanske medije.
28.05.2022. u 10:52
get url
text

Kako je kazao, Mladićevo stanje toliko je loše da je je nedavno njegov advokat bio "šokiran kada ga je vidio nakon dvije godine".

- Nije u stanju ni da hoda neko duže vrijeme. Može da pređe 20, 30 metara dok se ne umori. Ne može da spremi sebi jelo, pomažu mu čuvari i zatvorenici. On je sada u jako teškom stanju - rekao je Darko Mladić u Jutarnjem programu TV Pink.

VEZANI TEKST - Doživotna robija za balkanskog krvnika Ratka Mladića

Međunarodni rezidualni mehanizam za krivične sudove u Hagu u junu prošle godine potvrdio je u cijelosti prvostepenu presudu kojom je Mladić osuđen na doživotnu robiju.

Proglašen je krivim za genocid u Srebrenici, zločine protiv čovječnosti u 15 općina u Bosni i Hercegovini, opsadu, snajpersko djelovanje i terorisanje građa Sarajeva od 1992. do 1995. i držanje pripadnika mirovne misije UN-a kao talaca tokom NATO bombardovanja.

Petočlano Žalbeno vijeće Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove danas u 15 sati izreklo je pravosnažnu presudu Ratku Mladiću, ratnom komandantu Glavnog štaba Vojske Republike Srpske. Žalbeno vijeće, uz suprotno mišljenje sutkinje Prisce Nyambe osim u vezi sa tačkom 6 žalbe, potvrdilo je u cjelosti prvostepenu presudu Ratku Mladiću. On je osuđen na doživotnu robiju. Odlukom Mehanizma videoprijenos je kasnio 30 minuta.

Žalbeno vijeće potvrdilo je u cjelosti prvostepenu presudu Ratku Mladiću. On je osuđen na doživotnu robiju za genocid u Srebrenici,

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.