open-navfaktor-logo
search
Sudija odlučio
Mladići koji su napali novinara portala RadioSarajevo.ba na slobodi, ne smiju podilaziti redakcijama
Sudija Tin Bektašević prihvatio prijedlog odbrane da se brane sa slobode uz zabranu prilaska medijskim redakcijama i novinarima u krugu od 100 metara
29.09.2019. u 17:49
get url
text

Dvojica mladića A. Š. (1990) i A. B. (1991), obojica iz Sarajeva, koji su uhapšeni u petak navečer nakon što su verbalno napali novinara portala RadioSarajevo.ba pušteni su da se brane sa slobode, potvrdio je za Faktor njihov advokat Omar Mehmedbašić.

- Sudija Tin Bektašević prihvatio je prijedlog odbrane da se brane sa slobode uz zabranu prilaska medijskim redakcijama i novinarima u krugu od 100 metara. Ova dvojica mladića nisu imali problema sa zakonom i vjerujem da oni nešto ovako neće nikada ponoviti - rekao je advokat Omar Mehmedbašić.

Postupajući tužilac Tuzilaštva KS predložio je Općinskom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora dvojici mladića koji su preksinoć uhapšeni u Sarajevu nakon verbalnog napada na novinara na ulici u blizini redakcije.

Ova dvojica mladića sumnjiče se za izvršenje krivičnih djela iz člana 179. (Protivpravno lišenje slobode) i člana 183. (Ugrožavanje sigurnosti) Krivičnog zakona FBiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.