open-navfaktor-logo
search
Objavljen snimak
Mladići bez povoda pretukli beskućnika, jedan od njih osuđen na četiri i po godine zatvora
Skupina mladića u engleskom gradu Bristolu bez ikakvog povoda napala i pretukla beskućnika koji je sjedio ispred lokalnog McDonald's restorana.
24.02.2020. u 11:35
get url
text
Mladići pretukli beskućnika

Abdifathi Ibrahim (20) bio je jedan od četiri mladića koji su napali beskućnika, kojeg su, nakon što je završio na podu, počeli nemilosrdno udarati po tijelu.

Incident je trajao 15-ak sekundi, dok nepoznata žena nije prišla kako bi zaustavila tučnjavu. Mladići su otišli, a beskućnik je ostao ležeći na zemlji i previjajući se u bolovima, prenosi Daily Mail.

Ibrahim je osuđen u četvrtak na četiri i po godine zatvora, nakon što je proglašen krivim za napad koji se dogodio 4. marta prošle godine. Drugi muškarac, te dva maloljetnika koja se pojavljuju na snimku se procesuiraju odvojeno.

Tužilac James Haskell je pred sudom izjavio da je činjenica da žrtva nije pretrpjela teže povrede posljedica čiste sreće.

- Gospodin Ibrahim i njegovi prijatelji su zatim otišli, gotovo slaveći ono što se upravo dogodilo. Svjedok je pozvao policiju, a gospodin Ibrahim je uhapšen 21. augusta prošle godine – kazao je Haskell.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.