open-navfaktor-logo
search
Chicago
Mladić koji se borio protiv oružanog nasilja ubijen iz vatrenog oružja
Policija traži osumnjičenog i nudi 1.000 dolara za informacije koje dovode do hapšenja
08.09.2018. u 22:30
get url
text

Tinejdžer posvećen borbi protiv oružanog nasilja u Chicagu ubijen je izvan košarkaškog treninga njegovog brata, rekli su policija i njegova porodica, piše CNN.

Devetnaestogodišnji Delmonte Johnson bio je na trotoaru ulice South Side u srijedu, kada ga je neko više puta upucao iz automobila tamne boje, saopćila je policija.

- Ležao je tamo sa svojim bratom na zemlji dok je krvario iz rana od vatrenog oružja... to je tužno - rekla je njegova majka Onique Walker za CNN-ovu filijalu WLS.

Johnson je upucan u grudi i stomak. Odveden je u bolnicu, gde je kasnije umro, izvještava WLS.  Policija traži osumnjičenog i nudi 1.000 dolara za informacije koje dovode do hapšenja.

Johnson je bio dobrovoljac GoodKids MadCity, grupe za mlade protiv nasilja nastalih nakon pucnjave u parklandskoj školi. Grupa je sastavljena od mladih ljudi iz Chicaga, Washingtona i Baltimore javnih škola radi smanjenja oružanog nasilja putem zapošljavanja mladih i poboljšanjem pristupa mentalnom zdravstvu.

Johnosn je bio pokrenuo prikupljanje sredstava za pomoć djeci u kršćanskom kampu, rekla je njegova porodica za WLS.

- Samo želim mir, zacijelimo zemlju. Gubimo previše naših beba - rekla je Voker.

Voker je dodala i da je njen sin bio veoma aktivan u zajednici, a bio je plesač i nadaren sportista koji je igrao bejzbol i košarku.
David Hogg, aktivista i preživjeli iz masakra srednje škole Marjory Stoneman Douglas, izjavio je saučešće Johnsonovoj porodici.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.