open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za EP
Mladi Zmajevi u Njemačku putuju bez bijele zastave
Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine sprema se za gostovanje Njemačkoj.
10.10.2020. u 13:51
get url
text

Izabranici selektora Slobodana Starčevića imaju tek minimalne šanse za plasman na EURO nakon što je Belgija jučer deklasirala Vels s 5:0, a identičnim rezultatom Njemačka savladala Moldaviju.

Srećom, povreda među U-21 reprezentativcima BiH nema, što je sigurno olakšavajuća stvar za selektora, a to ističe i Jovo Lukić, mladi napadač Borca.

- Dobra stvar je što smo svi spremni, nemamo povrijeđenih igrača i to nam olakšava pripreme. Nadam se da će tako i da ostane i do utakmice. Njemačka je jak protivnik i oni su favoriti, ali mi se nećemo predati. Ne idemo tamo sa bijelom zastavicom, već da odigramo najbolje što možemo i probamo da napravimo pozitivan rezultat - kazao je Lukić.

Prvi put na okupljanje U-21 selekcije pozvan je Ajdin Hasić koji ne krije zadovoljstvo zbog toga.

- Uvijek je poseban osjećaj kad se dođe na okupljanje reprezentacije, a nakon kadetske i juniorske ovo mi je prvi poziv u U-21 selekciju. Uvijek sa ponosom nastupam u dresu sa državnim grbom i sretan sam što sam tu. Dobro treniramo i bićemo spremni za meč. U kubu sam dobio šansu i dajem sve od sebe i na treninzima i na utakmicama. Zadovoljan sam svojom formom i spreman sam da tako nastavim i u reprezentaciji - rekao je mladi veznjak Bešiktaša.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.