open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za EP 2023
Mladi Zmajevi složni: U Podgorici ih zanima samo pobjeda
U zeničkom Trening-kampu mladi reprezentativci Bosne i Hercegovine pripremaju se za prvu utakmicu kvalifikacija za EURO 2023 sa Crnom Gorom.
23.03.2021. u 12:00
get url
text

Krilni napadač Milan Savić očekuje pobjedu na startu kvalifikacija.

- Veoma sam sretan što smo se okupili u Zenici. Ovdje su dvije generacije igrača koje su u kadetskoj selekciji nastupali na Evropskim prvenstvima. Imamo veliki potencijal i ozbiljno pristupamo obavezama koje su pred nama. Svi se poznajemo od ranije i ne treba nam mnogo vremena da uđemo u ritam. Prva utakmica je uvijek veoma bitna i selektor će nam pokazati o kakvom se protivniku radi kako bismo što spremnije ušli u meč. Nadam se dobrom rezultatu i osvajanju tri boda - kazao je fudbaler Čukaričkog.

Lijevi bek Željezničar Eldar Šehić ne krije svoj optimizan pred duel sa Crnogorcima.

- Počeli smo sa radom, ali danas ćemo tek da budemo u kompletnom sastavu. Sigurno je da će stariji igrači, koji su bili tu u prošlim kvalifikacijama činiti okosnicu ekipe. Kvalitet postoji. Svi sa ponosom nosimo grb reprezentacije. Siguran sam da ćemo dati sve od sebe i da neće biti problema. Očekujem maksimalno ozbiljan pristup u prvom meču jer ništa osim pobjede nas ne interesuje - poručio je Šehić.

Izabranici Slobodana Starčevića će se u Zenici pripremati do 27. marta kad putuju u Podgoricu. Utakmica između mladih selekcija Crne Gore i Bosne i Hercegovine igra se 29. marta sa početkom u 18 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.