open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za EP
Mladi Zmajevi protiv Portugala love plasman u baraž
Izabranicima selektora Vinka Marinovića u 10. kolu potrebna je pobjeda kako bi završili na drugom mjestu i tako izborili mjesto u baražu za kontinentalni šampionat
16.10.2018. u 08:18
get url
text

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras od 20 sati na stadionu Maritimo u Funchalu protiv Portugala igra susret posljednjeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2019.

Izabranicima selektora Vinka Marinovića u 10. kolu potrebna je pobjeda kako bi završili na drugom mjestu i tako izborili mjesto u baražu za kontinentalni šampionat.

Selektor bh. tima Vinko Marinović ističe da je ekipa dobro radila tokom priprema

- U našem Trening-centru u Zenici smo imali odlične uvjete za rad. Sve što smo planirali smo sproveli u djelo i možemo biti zadovoljni načinom na koji su igrači ispunjavali svoje obaveze. Večeras ćemo ovdje u Funchalu odraditi još jedan trening i spremno dočekujemo sutrašnji meč - rekao je Marinović.

U prvom susretu odigranom u Zenici mladi Zmajevi su Portugalce savladali sa 3:1.

- Radi se o zaista odličnoj ekipi, sastavljenoj od igrača koji nastupaju u jakim ligama. Prije početka kvalifikacija važili su za apsolutnog favorita u ovoj grupi i zaista imaju vrhunske pojedince. Međutim, pred nama je utakmica koja ima veliki značaj za obje ekipe. Spremali smo se najbolje što smo mogli, a sutra ćemo da vidimo da li je to dovoljno. Ono što je sigurno jeste da svi moramo pružiti i više od maksimuma kako bismo došli do pozitivnog rezultata - naglasio je selektor U-21 reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Oba tima su u posljednjih pet mečeva upisala po četiri pobjede i jedan poraz. Izabranici Vinka Marinovića su poraženi na gostovanju kod Rumunije, a i Portugalci su u Pacos de Ferreiri izgubili od istog protivnika.

U slučaju remija na Portugalci će zadržati drugo mjesto jer trenutno imaju bod više u odnosu na našu reprezentaciju. Ipak, pitanje da li će i to biti dovoljno Portugalcima jer je na tabeli najboljih drugoplasiranih selekcija mjesto u baražu osigurala samo Grčka, a borbu za preostale tri pozicije vodi nekoliko reprezentacija. Dva današnja rivala nisu sigurna među četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije ukoliko neko od njih osvoji drugo mjesto. Ipak, male su šanse da trijumf mladim Zmajevima ili Portugalu ne bi osigurao mjesto u baražu.

Utakmicu Portugal - Bosna i Hercegovina će voditi sudijska četvorka iz Engleske. Glavni sudija je Paul Tierney, a pomagaće mu Harry Lennard i Daniel Robathan. Četvrti sudija je Simon Hooper.

Dobra vijest će što će utakmica između Portugala i BiH biti u direktnom TV prijenosu, a utakmicu ćete moći pratiti na kanalu Arena sport od 20 sati.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.