open-navfaktor-logo
search
Belgija na Koševu
Mladi Zmajevi danas završavaju još jedne neuspješne kvalifikacije za EURO
Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine danas igra posljednji meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a protivnik izabranicima Slobodana Starčevića od 18.15 sati na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" bit će selekcija Belgije.
17.11.2020. u 07:35
get url
text

U-21 selekcija naše zemlje još ranije je ostala i bez teoretskih šansi za plasman na kontinentalnu smotru na kojoj nikada nije zaigrala, dok Belgijanci imaju šansu i za prvo mjesto u grupi, no u tom slučaju Vels bi morao napraviti veliko iznenađenje u gostima kod Njemačke.

Prvi duel BiH i Belgije u ovim kvalifikacijama završen je bez pobjednika, ali i bez golova. Na kvalitet mlade belgijske selekcije Starčeviće gleda kroz njihov "A" tim koji je trenutno prevodi FIFA-inu rang-listu.

- Reprezentacija Belgije je jedna od najboljih na svijetu. Njihovi seniori su prvi na FIFA-inoj rang-listi, a mlada reprezentacija je uvijek bila rasadnik talenata. Takvoj selekciji možemo da se suprotstavimo samo ako budemo razmišljali timski i ako odigramo odgovorno kao protiv Njemačke prošlog mjeseca - naglasio je selektor mladih Zmajeva Slobodan Starčević.

Poslije sedam kola u kvalifikacionoj grupi 9 vodeća je Njemačka s 15 bodova. Belgija ima dva boda manje na drugom mjestu. Vels je treći sa devet, dok je naša reprezentacija četvrta sa osam bodova. Moldavija zauzima posljednju poziciju s bodom manje u odnosu na našu selekciju.

Utakmicu sa Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović Hase" možete pratiti u direktnom prijenosu na kanalu Arena Sport sa početkom u 18.15 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.