open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za EURO
Mladi Zmajevi bolji od Velsa, Resić pogodio za drugu pobjedu
Mlada fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine zabilježila je drugu pobjedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo nakon što je u Zenici s 1:0 savladala Vels, a strijelac pobjedničkog gola bio je Ševkija Resić.
04.09.2020. u 18:21
get url
text

Igrala se prva minuta kada je Rijad Sadiku odigrao povratnu lotu za Vladana Kovačevića, a čije je ispucanje izblokirao Liam Cullen. Sreća je bila na strani našeg tima, pa je lopta otišla pored desne stative našeg gola.

VEZANI TEKST - Pogledajte najzanimljivije detalje s meča mladih selekcija BiH - Vels

U šestoj minuti mladi fudbaler Sarajeva Džani Salčin je oprobao svoj šut, no šutirao je preko gola.

Najbolju priliku izabranici Slobodana Starčevića imao je napadač banjalučkoh Borca Jovo Lukić. Lijepim driblinog se riješio čuvara, loptu prembacio na jaču, nogu, no Adam Przybek je "skinuo" njegov udarac. Vrijedi reći da ga je odlično uposlio Marijan Ćavar.

U 26. minuti Stefan Kovač je šutirao preko gola, a sedam minuta kasnije udarac Vladimira Bradonjić završio je u korneru, nakon što je njegov šut izblokiran.

Šest minuta kasnije Nathan Broadhead je pogodio vanjski dio mreže Kovačevićevog gola, ali se na poluvrijeme otišlo s 0:0.

Ševkija Resić koji je na poluvremenu zamijenio Bradonjića šutirao je u 57. minuti, ali neprecizno. Gosti su već u narednoj minuti uzvratili preko Aarona Lewisa.

U 60. minuti lopta se poslije prizemnog centaršuta Broadheada "proštelala" kroz peterac naše selekcije, ali srećom nikog od Velšana nije bilo tamo gdje je trebalo. U istoj minuti Kovačević je odbranio šut Broadheada glavom, što je bila i najbolja prilika za goste.

Do 68. minute Starčević je napravio svih pet izmjena u želji da osvježi ekipu, a šest minuta kasnije smo uspjeli materijalizovati činjenicu da smo osvježili tim. Rezervista Ševkija Resić se lijepo snašao i loptu pored istrčalo golmana gostiju prebacio u mrežu Velsa.

Bosna i Hercegovina - Vels 1:0 (0:0)
Stadion: Trening centar FS BiH Zenica. Sudija: Mykola Balakin (Ukrajina). Strijelac: 1:0 - Resić (74). Žuti kartoni: Mustedanagić, Beganović, Ćavar, Salčin, Mujakić (BiH), Lewis, Poole, Jephcott (Vels).

Bosna i Hercegovina: Kovačević, Mujakić, Sadiku, Beganović, Pidro, Kovač (od 68. Đokanović), Mustedanagić (od 63. Marić), Ćavar, Bradonjić (od 46. Resić), Salčin (od 65. Savić), Lukić (od 68. Mašić). Selektor: Slobodan Starčević.

Vels: Przybek, Lewis, Boyes, Evans, Poole, B. Cooper, Cullen (od 79. O. Cooper), Burton (od 79. Tyler Waite), Harris (od 79. Jephcott), Taylor (od 84. Clifton), Broadhead (od 84. Strik). Selektor: Paul Bodin.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.