open-navfaktor-logo
search
Utakmica istine
Mladi reprezentativci BiH otputovali u Portugal
Kerim Memija je svjestan da je ovo za bh. tim najvažnija utakmica u kvalifikacijama
14.10.2018. u 13:17
get url
text

Mladi reprezentativci Bosne i Hercegovine krenuli su danas za Funchal gdje će odigrati svoj naredni meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2019. sa Portugalom.

Kerim Memija je svjestan da je ovo za bh. tim najvažnija utakmica u kvalifikacijama.

- Moram istaći da je i na ovom okupljanju atmosfera u ekipi na visokom nivou i svi smo u dobrom raspoloženju došli na pripreme. Maksimalno smo se spremili za Portugal jer to je za nas najvažnija utakmica u ovim kvalifikacijama - rekao je Memija.

Memija cijeni protivnika, ali vjeruje u pozitivan rezultat:

- Oni jesu favoriti. Dobra su i uigrana ekipa i svi smo svjesni da je pred nama veoma težak zadatak. O selekciji Portugala možemo imati samo riječi hvale, ali u isto vrijeme ne smijemo prestati da vjerujemo u sebe. Mi smo također u kvalifikacijama pokazali da imamo kvalitet. Uz maksimalnu angažovanost možemo ostvariti pobjedu koju svi priželjkujemo - dodao je bh. reprezentativac.

Utakmica protiv Portugala na programu je u utorak 16. oktobra i najvažnija je u borbi za baraž. Bosna i Hercegovine je trenutno  na drugom mjestu grupe sa 18 bodova, što je dva više od trećeplasiranog Portugala, ali vrijedi istaći da Portugalci imaju meč manje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.