open-navfaktor-logo
search
Medžlis IZ
Mladi posjetili i darivali bolesnike u mostarskoj bolnici
Vrijeme je prošlo u ugodnom razgovoru s pacijentima, smijeh, ali i pokoju suzu ganutih pacijenata 
17.09.2019. u 22:37
get url
text

Članovi Info-servisa za mlade Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Mostar posjetili su pacijente  Kantonalne bolnice "Dr. Safet Mujić",  podijelili prigodne poklone i dovu za ozdravljenje.

- Tokom posjete imali smo priliku vidjeti nekoliko blagodati zbog kojih trebamo svakoga dana biti zahvalni Allahu dž.š. Ono što mi imamo nekome je samo san. Siguran dom, porodica, krov nad glavom, zdravlje, snaga i dragi ljudi oko nas neko možda do kraja života više nikada neće vidjeti. Međutim, vodeći se onim što smo učili od malih nogu da to što mi imamo a neko drugi nema nije privilegija nego obaveza da to isto koristimo na najbolji mogući način- istakli su iz Info-servisa.

Vrijeme je prošlo u ugodnom razgovoru s pacijentima, smijeh, ali i pokoju suzu ganutih pacijenata. Ispraćeni lijepim željama i zahvalama, mladi su bolnicu napustili puni radosti i zadovoljstva jer su učinili još jedno u nizu dobrih djela i time uljepšali pacijentima tmurne dane.

Ovo je samo jedan u nizu posjeta mladih bolnicama i domovima gdje su smještene osobe ovisne o tuđoj njezi na području Mostara.

- Puno je kategorija koje su oko nas, ali vodeći se preporukama Muhammeda a.s. kroz naše aktivnosti pokušavamo ih obići sve. Djecu, omladinu, jetime, stare, iznemogle, bolesne, ali i one koji su zdravi i sa svojim porodicama - poručuju iz Info-servisa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.