Objavljen snimak

Mladi katolici i Trumpovi obožavatelji vrijeđali ratnog veterana Indijanca

Objavljeno: 20.01.2019. u 08:42

Na snimci se vidi kako se jedan od studenata unosi u lice Philipsu, a ostatak njegovih kolega kako mu se rugaju

Korisnički računi s društvenih mreža Facebooka, Twittera i Instagrama katoličke srednje škole iz Kentuckyja suspendirani su u subotu zbog objave videa na kojem se vidi kako grupa učenika pokušava zastrašiti stariju osobu, pripadnika Indijanaca ispred Lincolnovog spomenika u Washingtonu.

Grupa učenika iz ove škole, koju pohađaju samo mladići, prenosi portal Boingboing, učestvovala je u tamošnjem Hodu za život, koji se održavao u isto vrijeme kao i Hod domorodaca. Kao što se vidi na snimci, učenici, od kojih je većina nosila kape s porukom američkog predsjednika Donalda Trumpa "Make America great again", su okružili starijeg čovjeka koji je svirao bubanj te su mu se izrugivali i dobacivali.

Čovjek kojeg su zaskočili zove se Nathan Phillips i veteran je Vijetnamskog rata te čuvar posvećene lule Omahe.

Na snimci se vidi kako se jedan od studenata unosi u lice Philipsu, a ostatak njegovih kolega kako mu se rugaju, dok zajedno s ostalima iz svoje grupe svira bubnjeve.

Nathanu Phillipsu, koji je ujedno i direktor Saveza urođenika, koji su slavili godišnju ceremoniju Ratnih veterana urođenika na nacionalnom groblju Arlington, ovo nije prvi put da je doživio incident zbog svoje pripadnosti.

Prethodno su ga već 2015. godine, kako javlja FOX 2, studenti sa univerziteta Eastern Michigan, obučeni u stereotipiziranu odjeću Indijanaca, maltretirali i ismijavali nakon što im je pokušao objasniti da Indijance treba poštovati. Tom prilikom su galamili i bacili limenku piva na njega.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Iz kategorije