U ponedjeljak, 3. decembra 2019. godine, počela je distribucija odjeće, obuće, deka i sredstava za ličnu higijenu prikupljenih u toku akcije koju je realizovala Mreža mladih Muftijstva travničkog u periodu od 29. novembra 2019. do 2. decembra 2019. godine.

Veći dio prikupljene pomoći dostavljen je u skladišta Crvenog križa FBiH u Hadžićima i Bihaću odakle će biti podijeljen migrantima koji se nalaze na tom području. Drugi dio bit će podijeljen migrantima koji se nalaze na području Tuzle putem Međunarodnog foruma solidarnosti EMMAUS, dok će treći dio, prema prioritetu, biti podijeljen u saradnji sa MDD Merhamet BiH .

Akcija prikupljanja odjeće i sredstava za ličnu higijenu za migrante provedena je na području osam medžlisa Muftijstva travničkog i to: Travnik, Vitez, Novi Travnik, Busovača, Jajce, Donji Vakuf, Gornji Vakuf i Bugojno. Na prikupljanju, razvrstavanju i utovaru pomoći bilo je uključeno oko 150 koordinatora Mreža mladih Muftijstva travničkog, kao i imami u džematima iz navedenih medžlisa. Ukupno je prikupljeno preko 60 tona odjeće i različitih sredstava za ličnu higijenu.

- Zahvaljujemo se svim koordinatorima Mreža mladih i imamima koji su uzeli učešće u realizaciji ove akcije, zatim organizacijama Crveni križ FBiH i MFS-EMMAUS i njihovim aktivistima koji će vršiti podjelu odjeće i sredstava za ličnu higijenu. Ova akcija je bila samo jedna u nizu akcija koje su bile od koristi zajednici i društvu na koju možemo biti ponosni - poručili su na kraju iz Mreža mladih Muftijstva travničkog.