open-navfaktor-logo
search
Veznjak Rostova
Mladi fudbaler priznao interes BiH: Šveđanima "krademo" još jednog igrača?
Dvojica nekadašnjih omladinskih reprezentativaca Švedske Dennis Hadžikadunić i Anel Ahmedhodžić ne tako davno su debitovali za Zmajeve.
08.06.2021. u 09:43
get url
text

U međuvremenu su postali stalni članovi našeg A tima, a na posljednjem okupljanju priključio im se i Adi Nalić. Ovaj "švedski trio" uskoro bi mogao dobiti još jedno pojačanje.

To bi mogao biti Armin Gigović, mladi veznjak koji na klupskom planu dijeli svlačionicu Rostova sa Dennisom Hadžikadunićem.

- Igram za omladinske reprezentacije Švedske od 17 godine, nisam dobijao pozive za mlađe selekcije BiH, ali je seniorska selekcija bila zainteresovana. Ipak, dok imam pravo, igrat ću za mladu reprezentaciju Švedske - rekao je Gigović koji još nije odlučio za koju će selekciju igrati u seniorima za u izjavi za Fotbollskanalen.se.

- Razmišljam o obje selekcije, ali to nije nešto na što sam još fokusiran. Veoma sam mlad i fokus mi je na igranju za U21 reprezentaciju Švedske gdje nas očekuje utakmica protiv Luksemburga u kvalifikacijama za EURO. Nakon toga ćemo vidjeti šta nosi budućnost. Ostavljam otvorena vrata za obje seniorske selekcije, vidjet ćemo kako će se stvari razvijati u klubu, ako tamo budem igrao dobro, onda ću zaslužiti mjesto u seniorskoj reprezentaciji BiH ili Švedske - dodao je Gigović.

U protekloj sezoni 19-godišnji veznjak odigrao je 17 utakmica za Rostov i postigao jedan pogodak.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.