open-navfaktor-logo
search
Gaza
Mladi bračni par u izraelskom napadu ostao bez doma u koji su uložili svu ušteđevinu
Muhammed je kazao da je uložio mnogo truda kako bi sagradio dom za sebe i svoju porodicu, ali se u jednom momentu sve pretvorilo u ruševinu
18.11.2019. u 14:39
get url
text

Mladi bračni par iz Gaze, koji je prije samo nekoliko dana uplovio u bračne vode, u samo nekoliko sekundi su ostali bez igdje ičega kada im je u izraelskom napadu srušena kuća koja je građena godinama upravo za ove mladence.

Naime, 23-godišnji Muhammed Ebu Amra i njegova supruga Merve Ebu Amra ostali su praktično na ulici nakon što su u srijedu navečer u napadu izraelske vojske ostali bez kuće u mjestu El-Karara u Khan Yunusu.

Nakon napada su otišli na mjesto gdje je nekada bio njihov dom na kojem su zatekli samo ruševine, posječeno drveće i ogromnu rupu.

{$galerijaFotografija}

Muhammed je u razgovoru za AA kazao da je uložio mnogo truda kako bi sagradio dom za sebe i svoju porodicu, ali se u jednom momentu sve pretvorilo u ruševinu.

Istakao je da je godinama naporno radio i uštedio oko 20 hiljada dolara kojima je kupio namještaj i sve ostalo što je potrebno za kuću.

- Sada nemam ništa. Maštali smo o porodičnom životu kao i svaki mladi bračni par, ali i to su nam uzeli - kazao je ovaj Palestinac, napominjući da izraelska vojska izvodi nemilosrdne napade na civile koji nisu umiješani u bilo kakve vojne aktivnosti.

Ispričao je da su njegovom ocu u noći prije napada poručili da za tri minute napuste kuću, što su i uradili zajedno sa ostalim komšijama.

Dodao je kako je kuća ubrzo nakon toga uništena u napadu bespilotnom letjelicom, napominjući da su uspjeli uzeti samo odjeću i ništa više.

- Privremeno živimo kod komšija, a tokom dana smo na mjestu gdje je bila naša kuća - kazao je Muhammed, naglasivši da mu je posebno žao što je njegova supruga ostala bez vjenčanog prstenja i drugih vrijednih darova.

Njegova supruga Merve u suzama je kazala da im je izraelska vojska uzela dom ali i sreću koju su tek započeli.

- Zaista mi je teško. Još ne mogu vjerovati šta nam se desilo. Većinu dana samo plačem - kazala je Merve.

U posljednjim izraelskim zračnim napadima u blokiranoj palestinskoj enklavi Gazi pričinjena je materijalna šteta u vrijednosti od 3,1 milion dolara. Izraelske snage su u utorak i srijedu izvele su žestoke zračne napade u Gazi i ubile najmanje 34, a ranile 110 Palestinaca.

Mladi bračni par u izraelskom napadu ostao bez doma, 18.11.2019.
1 od 7
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.