open-navfaktor-logo
search
Bivši golman
Mladen Lučić prozvao Borac: Imamo i mi porodice i djecu, imate moć i kontrolišete Savez, ali...
Mladen Lučić, bivši golman FK Borac, oglasio se na društvenim mrežama povodom dugovanja koja mu banjalučki klub nije isplatio.
04.12.2020. u 19:32
get url
text

Klub sa Gradskog stadiona stadiona imao je rok da do 5. decembra isplati dugovanja svom bivšem golmanu (36.700 KM). Međutim, Borac je od Fudbalskog saveza BiH tražio odgodu do 21. decembra, što su iz Saveza prihvatili.

- U Borcu sam imao prelijep period. To odmah moram istaći. Klubu, navijačima i saigračima ogromno hvala. Drago mi je što sam svojim doprinosom pomogao da klub poslije dužeg vremena ode u evropsko takmičenje, ali blato na taj period bacaju oni, koji su me proglasili nepotrebnim i zbog kojih sam morao napustiti klub.

Ja se zaista ne oglašavam. Živim svoj porodičan život, kako me svi i znate. Ali, moram napisati da sam razočaran ovim što čitam iz medija. Čekao sam i čekao da dobijem ono što mi pripada, ono što smo Borac i ja dogovorili, na šta niko nije tjerao klub, a bio sam samo ja tjeran da odem iz kluba.

Zajedno sa svojim advokatima sam pokrenuo postupak i da se ovakva ustupanja prave, pa dva brata se ne bi tako odnosila kako to rade Savez i Borac. Opet ponavljam, klubu, navijačima i saigračima kapa do poda, ali ovakav odnos prema igračima je sramotan i nezapamćen, a imao sam popriličnu veliku karijeru i znam šta govorim - napisao je Lučić, dodavši:

- Imamo i mi gospodo porodice, djecu, imamo i mi životne potrebe. Svaki dogovor ste prekršili, a sada još i vrijeđate time što pokazujete da imate moć i kontrolišete Savez. Sve će doći na svoje, prije ili poslije. Ja znam da sam svaki dan davao sve od sebe i da me boljelo kada mi niste dali da prisustvujem treninzima. Znam da dosta igrača ima probleme i sada. Neka budu jaki. Pravda je na njihovoj strani, a bit će i na mojoj - poručio je Lučić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.