open-navfaktor-logo
search
Priključeni prvom timu
Mlade nade Slobode: San je ostvaren
Eldar Mehmedović i Harun Hadžibeganović podijelili su svoje impresije sa priprema prvog tima.
14.01.2021. u 13:24
get url
text

Crveno-crni su ušli u proces priprema za nastavak premijerligaške sezone, a ono što raduje je da se u sastavu našao veliki broj mladih snaga. Fudbalera koji tek stječu iskustvo rada u seniorskom pogonu.

Eldar Mehmedović ima tek sedamnaest godina i ovo su mu prve pripreme sa prvotimcima.

- Moje impresije su izuzetno pozitivne, s obzirom na to da se radi o mojim prvim pripremama sa prvim timom. Svi kada počnemo trenirati fudbal kao dijete sanjamo da budemo priključeni prvom timu - objašnjava mladi veznjak, te dodaje:

- Atmosfera u ekipi je više nego dobra. Starije kolege su nas prihvatile veoma dobro i trude se da nam pomognu u svakom pogledu. Nikog nemam posebno za isticati, svi se trude da nam pomognu i izađu ususret. Smatramo da najviše možemo naučiti od najstarijih igrača u ekipi, a to su Emir Jusić i Said Husejinović.

Mehmedović je član juniorskog tima koji će na proljeće jurišati na titulu prvaka BiH i osvajača Kupa. U 12 mečeva do sada je postigao osam golova uz tri asistencije.

- Iako sam trenutno priključen prvom timu, moje misli su još  uz juniorski sastav koji je u borbi za titulu prvaka BiH. Nadam da će se na kraju prvenstva to i postići. Mislim da juniorski sastav trenutno ima najkvalitetniju ekipu u Premijer ligi BiH i smatram da svi zajedno možemo doći do tog cilja - zaključuje Eldar.

Njegov saigrač iz juniorskog pogona Harun Hadžibeganović također je sretan zbog činjenice da se našao na pripremama prvog tima:

- Mi kao mladi igrači smo veoma dobro prihvaćeni u ekipi, imamo ogromnu podršku uprave kluba i stručnog štaba. Prijelaz iz juniora u prvi tim zna biti težak, ali stariji igrači i članovi stručnog štaba nam olakšavaju koliko god je to moguće. Daju nam savjete kako bi što bolje utjecali na našu igru. Kao što vidite, sve više mojih kolega je dobilo šansu i ljudi su to primijetili i zato na sve strane su riječi pohvale. Atmosfera je veoma pozitivna i svi su spremni na rad. Očekujemo da u sljedeću polusezonu krenemo dobrim ritmom i ako Bog da novim pobjedama - poručuje mladi desni bek Crveno-crnih.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.