Kako prenosi Nova.rs, Kebara je u jednom dijelu svog obraćanja govorio o predsjedniku Kine Xi Jinpingu i predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

- Reći ću to na još jedan način. Na način na koji bi i predsjednik Narodne Republike Kine Xi Jinping rekao. Ali i naš predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić. On je u Kini poznat kao Ući ći. Što u prijevodu inače znači 577. Oni bi svakako rekli… - kazao je Kebara i zatim nastavio monolog na (valjda) kineskom jeziku.

Nova.rs podsjeća riječ je o zastupniku Srpske napredne stranke, koji trenutno "vedri i oblači" u Skupštini Srbije, a nedavno je pričao o tome "kako je san Srbije bio normalni toalet, te da je to bila misaona imenica za vrijeme vladavine tajkunskog režima, i da upravo taj režim nije ulagao u najosnovnije". Na kraju ovog izlaganja o toaletima, uskliknuo je "živio Aleksandar Vučić".

Govorio je nedavno i o "organizovanom kriminalitetu", a ostat će upamćen po tome što je na konstituisanju novog saziva parlamenta, na pitanje novinarke kako se zove zamuckivao, a o utisku prvog dana u Skupštini ponavljao je samo – "drugi put".