open-navfaktor-logo
search
Nesreća kod Prijedora
Mještanin spašavao mlade iz prevrnutog "BMW-a": "Priđem jednom - diše, drugi isto diše, ali je teško povrijeđen..."
U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć oko oko 19 sati na magistralnom putu Prijedor - Bosanska Dubica u mjestu Gornji Jelovac "BMW" je nakon slijetanja s ceste završio na krovu.
12.05.2020. u 10:05
get url
text

U automobilu su bile četiri osobe, dva mladića i dvije djevojke. Jedan mladić je teško povrijeđen, dok je ostalo troje prošlo sa lakšim povredama, potvrđeno je iz Policijske uprave Prijedor. 

- To se dogodilo u trenutku kad sam izlazio iz kuće. Uhvatim se za kvaku, da izađem napolje i nenadano čujem taj silovit udar. Kao da je neko bombu bacio, toliko je strahovito grunulo. Dotrčim do auta, vidim jedna djevojka izlazi iz potpuno uništenog "BMW-a", dok su ostali, dva mladića i djevojka, tokom prevrtanja ispali - kazao je jedan mještanin za Info Prijedor.

Priča da je pomogao djevojci da dođe do ceste, a potom odmah otrčao do mladića koji su ležali u blizini auta.

- Priđem jednom diše, i drugog provjerim i on diše ali je taj drugi bio teže povrijeđen, bar po onom što sam vidio. Dok sam gledao u kakvom su stanju povrijeđeni moja kćerka je pozvala hitnu pomoć - rekao je ovaj mještanin.

Nedugo zatim stigla je Hitna pomoć koja je teško povrijeđenog mladića odvezla u pravcu bolnice, a nakon toga u Banju Luku u UKC RS-a.

Iz policije su kazali da je vozilom upravljao N. M. iz Prijedora, a da su se sa njim nalazili još i I. R., M. J. i D. S.

- Prilikom slijetanja vozila lice D.S. zadobilo je teške tjelesne povrede, zbog kojih je prevezen i smješten na Univerzitetsko-klinički centar Banja Luka, dok su N. M., I. R. i M. J. zadobili lakše tjelesne povrede. Uviđaj su obavili dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor i policijski službenici PU Prijedor - naveli su iz policije.

Iz UKC-a RS-a jutros je potvrđeno da je  D.S. (19) zadobio teške višestruke povrede i hospitalizovan je na Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje, gdje je priključen na aparat za mehaničku ventilaciju.

- Sve dalje prognoze u vezi s njegovim zdravstvenim stanjem krajnje su neizvjesne - saopćeno je iz UKC-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.